Inside Rock Café:

Stenger dørene etter 20 år

Rockekafeene i Bergen lider under skyhøye priser. Nå er det slutt for én av dem.

SLUTT ETTER 20 ÅR: Inside Rock Café i Vaskerelvsmauset i Bergen stenger dørene for godt. Foto: Insidegruppen
SLUTT ETTER 20 ÅR: Inside Rock Café i Vaskerelvsmauset i Bergen stenger dørene for godt. Foto: Insidegruppen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For en drøy måned siden ble Insidegruppen AS begjært konkurs av Skatteetaten, grunnet en manglende betaling. Ikke lenge etter at dette ble ryddet opp i, har selskapet selv begjært en av sine restauranter i Bergen konkurs.

Inside Rock Café i Vaskerelvsmauet i Bergen sentrum har nå hengt opp lapper om at dørene stenges for godt.

«Vi takker alle våre gjester for 20 fantastiske år», står det i vinduene, skriver Bergensavisen.

Grunnlegger og deleier av Insidegruppen AS, Frode Fjeld-Pedersen, legger ikke skjul på at ting har vært tøft siden pandemien slo innover landet. Etter gjenåpningen har serveringsbransjen, i likhet med mange andre, slitt med skyhøye strømregninger, viltvoksende inflasjon og økte lønnskrav.

- Det har jo vært skamdyre priser, som har vært med på å stjele likviditeten. Det er jo en perfekt storm, sier han til Børsen.

- Vi ser på det på den måten at barnet vårt er voksent og flytter ut. Selvfølgelig er det vemodig, det er alltid det. Det er jo trist, fortsetter han.

Inside er ikke den eneste rockepuben Bergen har mistet de siste åra. Institusjonen Garage måtte legge ned i 2018 etter 30 år.

Heidi's bier bar i Oslo sentrum ønsker å gjøre det lettere for amerikanerne å kjøpe øl. Video: Anette Beckhaug. Reporter: Mia Engenes Bratlie. Vis mer

Inside Rock Café åpnet dørene for nøyaktig 20 år siden, og har servert burgere til bergenserne siden. Kjeden åpnet serveringssted nummer to og tre i Bergen i henholdsvis 2013 og 2022.

Han er imidlertid positiv for framtida, og understreker at de to andre rockekafeene i Bergen holder dørene åpne som før.

- Det er rett og slett en omstrukturering etter forrige runde med Skatteetaten. Da blir det sånn at man stenger ned én for at de andre to skal overleve og gå bra. Og det er vi hundre prosent sikker på at blir tilfelle, sier Fjeld-Pedersen.

Han håper nå at en fastprisavtale på strøm kommer på plass. Samtidig merkes det at gjestene uteblir - som også har fått kjenne den dagens økonomiske situasjon på lommeboka.

- Vi er i ei tid da alt er mye dyrere. Så besøket har gått ned, og da må vi ta konsekvensene av det.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer