Galgen:

Stenger dørene for godt: - Slitne og triste

Etter seks år som nabolagsrestaurant forsvant lyset i enden av tunellen for Galgen.

LAGT NED: Galgen på Vålerenga i Oslo hadde sin aller siste åpningsdag søndag. Her ved innehaver og restaurantsjef Dino Gomez. Foto: Galgen
LAGT NED: Galgen på Vålerenga i Oslo hadde sin aller siste åpningsdag søndag. Her ved innehaver og restaurantsjef Dino Gomez. Foto: Galgen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I snart tre år har krisene, snarere enn gjestene, stått i kø for serveringsbransjen. Etter to knallharde år med pandemi har skyhøye strømpriser og krig drevet svetteperler fram i panna på en rekke næringsdrivende.

Det betyr også at konkurser og nedleggelser av serveringssteder kommer på løpende bånd nå som blikket vendes mot 2023.

Søndag hadde Galgen på Vålerenga i Oslo sin siste åpningsdag - seks år etter at dørene åpnet for første gang.

«I det vi trodde vi var over den verste kneika med god hjelp og heiarop fra alle dere, kom enda større utfordringer på rekke og rad. Det å drive et serveringssted i et gammelt, trekkfullt Vålerenga-trehus, som krever en god del vedlikehold, var utfordrende nok fra før. I kombinasjon med økte strøm- og råvarepriser, samt etterslepet fra pandemien, ble denne siste bakken rett og slett for bratt til at vi kunne klare oss helskinnet til toppen», skrev restauranten på Facebook før helga.

Naboer i sorg

Dino Gomez var innehaver og restaurantsjef ved nabolagsrestauranten. Han forteller til Børsen at de har mottatt en rekke støtte- og kjærlighetseklæringer etter kunngjøringen fredag. Dette kommer også til uttrykk i kommentarfeltet med over hundre kommentarer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer