Stenger dørene: - Forbanna drit

I ferieperla Risør har Brygga besluttet å permittere alle ansatte og stenge på ubestemt tid: - Strømprisene har spist opp vinterens budsjett, sier daglig leder - og fyrer løs mot regjeringen.

STENGER: Risør er, med sine hvite trehus og idylliske båthavn, en populær sommerdestinasjon for mange. I hjertet av byen ligger Brygga bar og restaurant. Foto: Erik Johansen / NTB
STENGER: Risør er, med sine hvite trehus og idylliske båthavn, en populær sommerdestinasjon for mange. I hjertet av byen ligger Brygga bar og restaurant. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er noe forbanna drit. Nå har den gjengen som styrer landet virkelig rotet det til for seg selv, tordner Kjell MacDonald (61).

Denne høsten har en hel restaurantnæring stått i dyp fortvilelse. For mange får de høye strømprisene dramatiske utslag på bunnlinja.

Hos Brygga bar og restaurant i hjertet av Risør har kostnadene blitt så store at de nå permitterer ansatte og stenger dørene på ubestemt tid.

- Vi må dessverre informere om at vi kommer til å stenge i desember. Eksakt dato har vi ikke satt enda. Når vi åpner igjen vet vi heller ikke, men slik drifta er nå er det ikke forsvarlig å holde åpent da strømprisene har spist opp vinterens budsjett allerede, lyder virksomhetens beskjed til gjestene på Facebook.

Serveringsstedet har tolv årsverk, hvor seks av dem er fulltidsstillinger.

- Det er sørgelig. De ansatte blir naturligvis like bekymret for økonomien som det vi er. Problemet er at vi har en strømkostnad på 300 000 fra juli til nå, mot kostnader på 100 000 til vanlig. Det overskuddet vi har, og som fordeles utover året, er brukt opp allerede. Skal vi opptre forsvarlig, har vi ikke annet valg, forklarer daglig leder MacDonald.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer