Olivia Hegdehaugsveien:

Stenger dørene på ubestemt tid

Åtte uker etter at ansatte begynte å streike, blir restauranten i Oslo stengt.

STREIKESTART: Kasim Shah, klubbleder i Olivia og Merethe Solberg, leder i Fellesforbundet avdeling 10, utenfor Olivia da streiken starta i midten av februar. Foto: Kristin Svorte
STREIKESTART: Kasim Shah, klubbleder i Olivia og Merethe Solberg, leder i Fellesforbundet avdeling 10, utenfor Olivia da streiken starta i midten av februar. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Olivia i Hegdehaugsveien stenger dørene etter streik, melder restauranten selv på egne nettsider.

«Vi har dessverre blitt nødt til å stenge restauranten i Hegdehaugsveien midlertidig fra og med i dag og på ubestemt tid. Grunnen er at Fellesforbundet har varslet sympatistreik og blokade. Det betyr at Fellesforbundet sørger for at vi ikke får levert varer til restauranten», skriver de.

Konflikten bunner ut i at Fellesforbundet og ansatte ved restauranten har krevd å få tariffavtale. Ledelsen mener flertallet av de ansatte ikke ønsker dette, men heller vil beholde egen avtale.

Streiken har pågått siden midten av februar, uten at partene har kommet noe nærmere hverandre.

Olivia-konsernets daglige leder og styreleder Fredrik Remmen uttaler til Børsen tirsdag ettermiddag at restauranten i Hegdehaugsveien minst vil være stengt fram til partene møtes hos Riksmekleren 11. april.

- Så vår vi se hva som kommer ut av det, sier Remmen.

Han skal i løpet av dagen takke ja til en invitasjon fra byrådsleder Raymond Johansen (Ap), som har gått hardt ut mot Olivia-ledelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.