Stenger dørene: - Veldig tung dag

Restauranten «Marg & Bein» i Bergen stengte dørene for siste gang tirsdag.

STENGER DØRENE: Spisestedet Marg & Bein i Bergen. Foto: Marg & Bein
STENGER DØRENE: Spisestedet Marg & Bein i Bergen. Foto: Marg & Bein Vis mer
Publisert

«Det er med tungt hjerte at vi må meddele at Marg & Bein stengte dørene i dag», skrev Bergens-restauranten i sosiale medier tirsdag kveld.

Restauranten har siden oppstarten satset på å bruke lokale råvarer, noe de også oppgir å være stolte av i den triste meldingen om at de må stenge dørene.

«Vi er stolte over hva vi har fått til på matfronten i Bergen, utelukkende med å bruke norske råvarer og høyt fokus på dyrevelferd både hos bonde og slakter», skriver de.

- Alt jeg sto for

I en SMS til Børsen skriver daglig leder Sverre Angus Coull Hugøy at han har «en tung dag».

- Marg & Bein var alt jeg sto for som kokk. De ansatte var mer enn ansatte. De delte min visjon, skriver Hugøy.

Restauranten fikk pene omtaler av anmeldere, men det har ikke vært nok til å holde de økonomiske utfordringene på avstand.

I kjølvannet av pandemien har det vært svært tøffe år for restauranten. I fjor endte de med 1,7 millioner kroner i minus, noe som førte til at det ble sådd tvil om det var mulig å opprettholde driften.

- For bratt økonomisk nedtur

Selskapets revisor skrev i beretningen som er vedlagt årsregnskapet at gjelden oversteg selskapets samlede eiendeler ved årsskiftet, ifølge BA.

- Disse forholdene og andre omstendigheter, indikerer at det foreligger en vesentlig usikkerhet som kan skape tvil av betydning om selskapets evne til fortsatt drift, skrev revisor Kim Thune.

Og når de nå stenger for godt, viser restauranten til den anstrengte økonomien.

«Dessverre ble den økonomiske nedturen for bratt å håndtere. Det begynte med corona og fortsatte med inflasjon, prisstigning og dårligere råd blant folk flest. For en liten bedrift uten et stort konsern i ryggen, ble det bare for tøft», skriver restauranten.

Spisestedet, som ligger på Nygårshøyden, satset både på restaurant, vinbar og utleie til private selskaper, men nå er det altså helt slutt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer