Stenger dørene

Hotel Continental melder om dramatisk nedgang i omsetningen i 2020. Nå stenger hotellet og dets serveringssteder dørene i tre uker. Nesten samtlige ansatte permitteres.

STENGES: Hotel Continental og serveringsstedene tilhørende hotellet stenger dørene i tre uker fra og med mandag. Foto: Terje Pedersen / NTB
STENGES: Hotel Continental og serveringsstedene tilhørende hotellet stenger dørene i tre uker fra og med mandag. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi ønsker å bidra på dugnaden som regjeringen og Oslo nå ber oss om å ta på alvor, og stenger derfor hotellet og restaurantene i tre uker fra og med mandag. Det innebærer Hotel Continental, Theatercaféen, Eik Annen Etage, barer og møtelokaler.

Det sier styreleder Elisabeth Caroline Brochmann. Et av Oslos mest tradisjonsrike hoteller stenger dermed dørene. Det samme gjør julebordsmagneten Theatercaféen - og dét i den mest innbringende delen av året.

Håpet er å kunne åpne dørene igjen allerede i desember, og på den måten sikre inntektene i siste del av årets julebordsesong.

- Dramatisk nedgang

Brochmann legger ikke skjul på at 2020 allerede har vært en prøvelse for Hotel Continental og de tilhørende serveringsstedene. Hvor stort tapet i omsetningen har vært, har hun foreløpig ikke konkrete tall på.

At det er snakk om store summer, er hun derimot ikke i tvil om.

- Så langt i år har vi hatt en dramatisk nedgang i omsetningen, slik mange andre i vår bransje har hatt. Likevel ser vi ingen annen utvei enn å stenge dørene, nå som alle blir bedt om å holde seg hjemme og begrense sine kontakter så mye som mulig, sier Brochmann.

Tapte inntekter til tross, det er permitteringen av nesten samtlige ansatte styrelederen nå synes er tyngst. Noen av dem hadde ikke rukket å komme tilbake til jobb etter hotellets første permitteringsrunde, da coronaviruset slo brøt ut tidligere i år.

Nå må de nok en gang belage seg på uker uten jobb.

- Dette gjør vi med svært tungt hjerte. Vi ser dessverre ingen annen løsning slik situasjonen er nå, sier Brochmann.

Mange avlyser

Egentlig skulle julebordsesongen vært i gang, og hotellet gått inn i sin travleste periode av 2020. Uavhengig av stengingen, ville de kommende ukene vært preget av langt roligere forhold enn normalt, ifølge styrelederen.

De siste ukene har beskjedene tikket inn med ujevne mellomrom. Selskaper og andre arrangementer har blitt avlyst på rekke og rad.

- Vi har de siste ukene fått mange kanselleringer for tida framover. Nå håper vi bare at de neste ukene vil ha god effekt på smittesituasjonen i Oslo, slik at vi igjen kan åpne dørene i desember og få med oss siste del av julebordsesongen, sier en håpefull Brochmann, som understreker at både hotellet og serveringsstedene tilknyttet Continental vil holde åpent ut helga.

Full skjenkestopp

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, la fredag fram nye og strengere tiltak for hovedstadens innbyggere. Der kom det blant annet fram at det fra og med natt til tirsdag vil innføres full skjenkestopp.

I tillegg ble følgende tiltak innført:

  • Alle innendørs arrangementer forbys. Det vil fremdeles være mulig å gjennomføre begravelser og bisettelser.
  • Det innføres stans i breddeidretten for voksne. Det vil også gjelde innendørs fritidsaktiviteter for voksne som korps og kor. Eliteidrett kan gjennomføres uten publikum innendørs, og med publikum utendørs.
  • Alle virksomheter der det foregår kultur- og fritidsaktiviteter stenges, med unntak av bibliotek.
  • Det innføres rødt nivå med forsterkede smittevernstiltak og mindre grupper på videregående skole og voksenopplæringen, og rødt nivå vurderes innført i ungdomsskolen de neste ukene.
  • Barne- og ungdomsidretten kan fortsette å arrangere treninger, men ikke delta på kamper, cuper og turneringer, heller ikke utenbys.
  • Munnbind blir påbudt i taxi på samme måte som i resten av kollektivtransporten.
  • Butikker, kjøpesentre og liknende må sikre at kundene kan ha to meters avstand, og sørge for nødvendig vakthold.
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer