Red Light District i Amsterdam

Stenger etter 20 år

Etablerer «erotisk sone» utenfor bykjernen.

SKAL FLYTTES: Berømte Red Light District skal stenges ned. Virksom flyttes til en «erotisk sone» utenfor sentrum. Foto: Paul Brown / REX / NTB
SKAL FLYTTES: Berømte Red Light District skal stenges ned. Virksom flyttes til en «erotisk sone» utenfor sentrum. Foto: Paul Brown / REX / NTB Vis mer
Publisert

Amsterdam har de siste åra tatt flere grep for å hindre uønsket turisme - blant annet til det berømte prostitusjonskvartalet «Red Light District».

Fra januar i fjor ble guidede turer i området forbudt. Sommeren 2019 lanserte borgermester Femke Halsema, byens første kvinnelige borgermester, planer om å stenge ned kvartalet.

Glor på kvinner

Hun trakk spesielt fram turister som «glor» på kvinnene bak vinduene, uten intensjoner om å betale for tjenestene de utfører, som et problem.

Forslaget har fått bred politisk støtte i byrådet. Ifølge The Guardian er det nå bestemt at utstillingsvinduene skal stenges ned. Sexarbeiderne vil få tilbud om å flytte sin virksomhet til en «erotisk sone» utenfor bykjernen.

Beslutningen blir beskrevet som en «nullstilling av Amsterdam som turistby». Det er foreløpig uklart hvor dette senteret skal ligge.

- Trygghet

Vindus-sexarbeiderne i Red Light District har fått selge sine tjenester lovlig siden 2000. Etter 20 år er det nå slutt.

Meningene har vært delte blant sexarbeiderne i området etter at planene ble lagt fram første gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer