Stenger etter 84 år: - Katastrofal kombinasjon

Oslo-institusjonen Laksen varsler kroken på døra. Samtidig viser en fersk undersøkelse at 1 av 5 småbedrifter frykter pandemikonkurs.

SLUTT: Fiskebutikken «Laksen» på Bjølsen stenger etter 84 år. Corona tok knekken på den gamle tradisjonsrike sjømat butikken. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SLUTT: Fiskebutikken «Laksen» på Bjølsen stenger etter 84 år. Corona tok knekken på den gamle tradisjonsrike sjømat butikken. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nå er det ubønnhørlig slutt for Laksen i Maridalsveien 188, skriver bedriftseierne Radwan Zanhar og Anne-Britt Rage.

I nærmere tre mannsaldre har Laksen Fisk og Vilt på Bjølsen i Oslo sørget for å tilby havets delikatesser til innbyggerne. Fredag - etter nærmere 84 års drift - legger fiskebutikken inn årene for godt.

- Det er vemodig og tungt å stenge. Dere trofaste kunder med de fine smil og de varme historiene vil vi bære med oss videre på vår vei. Laksen rakk å bli nesten 84 år, en anselig alder i en tid hvor penger forflyttes raskt og bybildet likeså, fortsetter eierne.

Fare for konkurs

Onsdag kom SMB Norge med en fersk medlemsundersøkelse som viser at 20 prosent av småbedriftene fortsatt ser en reell fare for konkurs eller avvikling i kjølvannet av pandemien.

I en pressemelding skriver interesseorganisasjonen at til tross for fallende arbeidsledighet - og at pilene tilsynelatende peker oppover i norsk økonomi - ser virkeligheten annerledes ut for mange av landets små og mellomstore bedrifter.

- Gjennom hele denne krisa har vi jobbet målbevisst for å sikre at så mange levedyktige bedrifter som mulig skal overleve. Denne undersøkelsen viser at vi fremdeles har en lang vei å gå før vi kommer dit, sier konstituert administrerende direktør i SMB Norge, Kristin Hofstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.