Stenger etter massivt press

En lang rekke av Vestens største selskaper er under massivt press fo sin tilstedeværelse i Russland. Tirsdag tok McDonalds og Coca-Cola grep.

FÅR PEPPER: McDonalds fikk kraftig kritikk for å opprettholde driften i Russland. Nå har de bestemt seg for å stenge alle restaurantene i landet. Foto: Aleksandr Nemenov / AFP / NTB
FÅR PEPPER: McDonalds fikk kraftig kritikk for å opprettholde driften i Russland. Nå har de bestemt seg for å stenge alle restaurantene i landet. Foto: Aleksandr Nemenov / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

McDonalds stenger alle sine 850 restauranter i Russland inntil videre som svar på invasjonen av Ukraina.

- Konflikten i Ukraina og den humanitære krisen i Europa har forårsaket ubeskrivelige lidelser for uskyldige mennesker. Som et system, slutter vi oss til verden i fordømmelsen av aggresjon og vold, og vi ber for fred, sier McDonald's administrerende direktør Chris Kempczinski i en epost til kjedens ansatte og filialer.

De vil fortsette å betale ut lønn til sine nesten 62 000 ansatte i Russland.

Seinere samme dag kom også Coca-Cola til samme konklusjon: De stenger midlertidig ned sin virksomhet i Russland, skriver selskapet i en kortfattet pressemelding.

«Vi vil fortsette å overvåke og vurdere situasjonen etter hvert som den utvikler seg», skriver selskapet.

Avjørelsen kommer etter gjentatte bønner fra Ukrainske myndigheter. For en rekke vestlige selskaper er fortsatt i drift i Russland.

- Det er imot helt grunnleggende moralske prinsipper å fortsette å operere og tjene penger i Russland. Pengene de tjener er søkkvåte med ukrainernes blod, sa Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba i en følelsesladd uttalelse til CNN i helga.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer