Stenger etter over 100 år:
- Fryktelig lei meg

- Et unikt sted, en sosial arena og mye mer enn bare en butikk, er beskrivelsene av nærbutikken i Hurdal som nå legges ned.

SKAL STENGE: - Butikken er hjertet i bygda, sier kjøpmann Bente Anine Stefferud om butikken hun driver i Hurdal. Lørdag er siste åpningsdag. Foto: Privat
SKAL STENGE: - Butikken er hjertet i bygda, sier kjøpmann Bente Anine Stefferud om butikken hun driver i Hurdal. Lørdag er siste åpningsdag. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Jeg er fryktelig lei meg.

Det sier Bente Anine Stefferud til Børsen. I halvannet år har hun vært kjøpmann på Coop Marked Rustad, som ligger ved Hurdalsjøen i Hurdal.

- Jeg er lei meg på kundenes vegne, fordi dette er mye mer enn en butikk. Jeg har drevet flere butikker, men dette er et unikt sted. Vi er en sosial arena for de som trenger å prate litt. Alle kjenner alle, og er fulle av omsorg for andre, sier hun til Børsen.

- Ikke økonomisk forsvarlig

Det var Romerikes Blad som først omtalte at de ansatte på butikken i slutten av februar fikk beskjed om at den skulle legges ned. Siste åpningsdag er allerede nå på lørdag.

Og selv om butikkens faste kunder startet underskriftskampanje for å beholde butikken, som fikk over 260 underskrifter, så hjalp det ikke.

- Det er gjennomført markedsanalyser og gjort vurderinger i forhold til en oppgradering og eventuelt en omprofilering til annen kjedeprofil. Dessverre viser det seg at det ikke er økonomisk forsvarlig å gjennomføre dette, sier kommunikasjon- og organisasjonssjef Tonje Opdal Vangsnes i Coop Øst SA til lokalavisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer