Stenger for godt

Familiebedrift taper mot økte strømkostnader.

STENGER: Etter 40 år legges Dags marked ned, og 26 ansatte mister jobben, blant dem Celina Antonsen Elvestad. Foto: Shad Madian / Dagbladet
STENGER: Etter 40 år legges Dags marked ned, og 26 ansatte mister jobben, blant dem Celina Antonsen Elvestad. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dags marked legges ned etter 40 år med varehandel. En av hovedårsakene til avviklingen er høye strømregninger.

På det meste har den lille kjeden bestått av 11 butikker, men i 2018 ble flere lagt ned. Omstruktureringen til fire butikker kostet bedriften dyrt. Under coronapandemien begynte inntektene å øke igjen, men i februar 2022 gikk omsetningen ned.

Drøyt et halvt år senere er salgsinntektene fortsatt lave. Bedriftseierne velger derfor å legge ned for å unngå ytterligere tap, og sette sine leverandører i fare.

- Jeg er 54 år, og har alltid sett for meg at jeg skulle drive Dags marked frem til jeg ble pensjonist. Vi har jobbet hardt for å snu det, men har ikke kommet i mål, sier medeier og daglig leder Arve Dag Hanssen til Dagbladet.

Dags marked har forretninger i Tønsberg, Sandefjord, Larvik og Horten. Butikkjeden selger blant annet hagemøbler og interiørartikler, samt bruksgjenstander til hjemmet.

Østlands-Posten omtalte saken først.

- Når en dør lukkes, åpnes en annen

Det var Hanssens far og bror som etablerte bedriften.

- Jeg begynte i butikken da jeg var 15 år gammel. Det har vært en fantastisk reise, og det er trist at vi må legge ned for godt, sier den daglige lederen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer