Ukraina-krigen

Stenger grensa for russisk transport

Havnene stenges 7. mai, overgangen i Finnmark stenges umiddelbart.

FULL STOPP: Russiske lastebiler slipper ikke lenger igjennom grenseovergangen på Storskog i Finnmark - det gjelder fra i dag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
FULL STOPP: Russiske lastebiler slipper ikke lenger igjennom grenseovergangen på Storskog i Finnmark - det gjelder fra i dag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge stenger grenseovergangene sine for russisk varetransport. Det innebærer at havnene blir stengt for russiske lasteskip fra 7. mai, melder NRK.

Grenseovergangen på Storskog i Finnmark blir stengt allerede i dag, for transport av alle varer som er oppført på EUs sanksjonsliste, opplyser utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) til statskanalen.

Dermed følger Norge EUs sanksjoner, som ble innført for flere uker siden; regjeringen har fått sterk kritikk fra opposisjonen for å være seint ute.

De siste dagene har trafikken over Storskog økt markant de siste dagene, etter at det har blitt mer og mer klart at det går mot en stenging av grensa.

Det fins flere presiseringer og unntak i beslutningen. Blant annet får russiske fiskebåter fremdeles adgang til norske havner, og russiske skip får anløpe havner i Svalbard, som har særordninger i henhold til Svalbardtraktaten.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer