Stenger i Kina

Norges Bank stenger oljefondets kontor i Shanghai i Kina.

Arendal 20230816. Leder i Oljefondet Nicolai Tangen da oljefondet presenterer halvårsresultater.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Arendal 20230816. Leder i Oljefondet Nicolai Tangen da oljefondet presenterer halvårsresultater.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Norges Bank Investment Management er i gang med å avvikle representasjonskontoret sitt i Shanghai, men investeringer i Kina forblir uendret.

«Dette er en operativ beslutning og vil ikke påvirke fondets investeringsstrategi eller våre investeringer i Kina», heter det i en pressemelding fra oljefondet.

Kontoret har vært operativt siden 2007. For tida er det åtte ansatte på oljefondets Shanghai-kontor.

Avviklingen av Shanghai-kontoret er begrunnet i at Singapore-kontoret over tid har blitt bygget opp til å kunne ivareta alle funksjoner i Asia-regionen, inkludert Kina, opplyser NBIM.

Avgjørelsen om å avvikle kontoret i Shanghai er derfor kun en justering av vår forretningsmodell, understrekes det i pressemeldingen.

Ved utgangen av fjoråret var oljefondet investert i rundt 850 kinesiske selskaper med en totalverdi på rundt 412 milliarder kroner.

- Vi vil sikre at avviklingsprosessen blir gjennomført på en ryddig måte som ivaretar alle berørte personer på kontoret og i tråd med lokale regler og prosedyrer, heter det videre i meldingen fra oljefondet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer