Stenger i kulda: - Kundene fryser

Sibirkulda har fredag meldt sin ankomst på Østlandet. Det har fått enkelte til å stenge butikken i noen dager.

STENGER I KULDA: Ipa Bjoll i Hønefoss holder stengt ut uka på grunn av de iskalde temperaturene. Foto: Ipa Bjoll / Facebook
STENGER I KULDA: Ipa Bjoll i Hønefoss holder stengt ut uka på grunn av de iskalde temperaturene. Foto: Ipa Bjoll / Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Det er spådd kaldt vær de nærmeste dagene. Varmepumpa i butikken har før streiket ved lave temperaturer... Det blir hjemmekontor resten av uka på meg. Satser på at jeg er på plass igjen på mandagen!»

Slik lyder meldingen butikkinnehaver Anne Wærstad Bækkevold la ut på Facebook-siden til nisjebutikken Ipa Bjoll i Hønefoss på onsdag denne uka.

I butikken driver hun blant annet på med maling og oppussing av møbler, samtidig som hun selger gaver og interiør.

Bækkevold sier til Ringerikes Blad at det ikke er noen krise for henne omsetningsmessig å ha stengt noen dager i en relativt stille januarmåned, men at lange kuldeperioder kan gi problemer.

Problemet hennes er at hun ikke får noen strømstøtte, og dermed blir det alltid en vurdering på hvor mye strøm hun vil bruke. Varmepumpa klarer heller ikke å varme opp butikken når det blir veldig kaldt.

- Det er nok flere enn meg som må vurdere strømbruken. Foreløpig er ikke dette noe «big deal» for meg, men jeg må si jeg synes det er høye strømpriser. Det burde ikke være sånn, sier Bækkevold til avisa.

Fredag skal strømprisene nå det høyeste nivået på ett år. Mellom klokka 17 og 18 koster hver kilowattime strøm 5,9 kroner.

Det er i prisområdene Østlandet (gjennomsnittlig spotpris på 2,19 kroner), Vestlandet (2,14) og Midt-Norge (2,14) at strømmen er dyrest fredag.

Siden Bækkevold er kunstner, er hun ikke avhengig av å være i butikklokalene for å få jobbet litt. Hun tar med seg maling og stoler hjem for å få jobba.

- Det blir litt ekstra jobb, men det er ingen katastrofe for meg akkurat nå. Når kundene fryser inne i butikken med boblejakke på, så tenker jeg det er best å stenge noen dager, sier Bækkevold.