Stenger i Oslo og Bergen

Treningssenter-giganten må nok en gang lukke dørene.

NYE INNSTRAMMINGER: Treningssenterkjeden Sats stenger alle sine sentre i Bergen og Oslo i drøye to uker på grunn av coronaviruset. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
NYE INNSTRAMMINGER: Treningssenterkjeden Sats stenger alle sine sentre i Bergen og Oslo i drøye to uker på grunn av coronaviruset. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag presenterte byrådet i henholdsvis Bergen og Oslo nye coronaforskrifter, som blant annet innebærer at treningssentre og idrettshaller skal holdes stengt.

Dermed må landets største treningssenterkjede - i likhet med resten av aktørene - nok en gang coronastenge dørene i Bergen og i Oslo.

- Vi har hele tiden stått klar til å ta grep ut fra hvilke retningslinjer myndighetene kommer med. Vi kommer derfor til å stenge våre sentre i Bergen og Oslo, sier Malin Selander, kommunikasjonssjef for Sats i Norden, til Børsen.

Ifølge E24, som først omtalte saken, dreier det seg om stenging av totalt 53 treningssentre i kjeden.

- Det er jo selvfølgelig leit, særlig for folkehelsen. Det er viktig å holde seg aktiv, spesielt i disse tider. Vi vil derfor komme med løsninger som online-trening til våre kunder i Oslo og Bergen.

- Vil berørte medlemmer nå kunne fryse sine medlemskap, eller hvilke løsninger tilbys der?

- Det må vi komme tilbake på.

Selander ønsker ikke å spekulere på hvorvidt treningssentrene i resten av Norge risikerer å bli stengt. Hun understreker samtidig at kjeden er godt økonomisk rustet for det som nå skjer.

- Vi har god likviditet, så vi er godt rustet.

I Bergen vil forskriften gjelde fra lørdag 7. november og i første omgang fram til mandag 23. november.

- Bekymret

I Oslo er det snakk om en full sosial nedstenging på tre uker fra mandag.

- Vi har forståelse for den krevende smittesituasjonen, men er bekymret for at man igjen velger å stenge ned treningssentre lokalt.

- Tall bra både Norge og Europa, viser at det er ekstremt lav smitterisiko på senter. Vi driver etter svært strenge smittevernregler allerede, og ser med bekymring på den negative effekten nedstengningen vil ha på folkehelsa, sier bransjedirektør i Virke Trening, Kjersti Oppen til Børsen.

Hun peker også på de tusenvis av ansatte som nå blir rammet av de nye tiltakene.

- Dette er svært alvorlig for sentrene og ansatte; bare i Oslo gjelder dette 3500 ansatte. Det er derfor kritisk viktig at en ny kompensasjonsordning kommer på plass umiddelbart, skal vi unngå konkurser og tap av arbeidsplasser, sier Oppen.

- Må være stengt

Foruten alle treningssentre i hovedstaden, stenger kinoer, teatre, svømmehaller, bowlinger og lekeland. Unntak for biblioteker for å skjerme barn og unge.

- Alle disse stedene fører til at folk samler seg og beveger seg rundt i byen, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

- Skal man lykkes med å begrense sosial aktivitet til et minimum, må det være stengt der folk samles, sa Johansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer