Stenger i protest: - Det koker

Milena (37) og Anne (38) stenger nettbutikken sin i protest mot Black Friday. Direktøren i småbedriftenes organisasjon mener årets store handledag er noe fiksfakseri.

STENGT: Godt over hver tredje nordmann benytter Black Friday til å gjøre et kjøp. Men ikke alle går ut av kjøpefesten som vinnere. Nettbutikken festligeting.no har valgt å stenge for markere avstand til kjøpsfesten. Skjermdump: Festligeting.no
STENGT: Godt over hver tredje nordmann benytter Black Friday til å gjøre et kjøp. Men ikke alle går ut av kjøpefesten som vinnere. Nettbutikken festligeting.no har valgt å stenge for markere avstand til kjøpsfesten. Skjermdump: Festligeting.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er bare få år siden Black Friday ble «importert» til Norge, og på kort tid har dagen utviklet seg til å bli en kjøp- og salgsfest som få butikker tør å ikke bli med på.

Prisavslag på 50, 60 og 70 prosent lokket i fjor mer enn hver tredje nordmann til å gjøre et kjøp. Ifølge Virke vil vi i løpet av dagen legge igjen 3,8 milliarder kroner i klær, sko, TV-er, vaskemaskiner, elektronikk og alt mulig annet.

Men handlefesten er langt fra noen fest for mange av de mindre aktørene.

Milena Vormedal Bech (37) og Anne Hauge Stensland (38) startet i 2015 dekorasjonsselskapet Festlige Ting, som blant annet har spesialisert seg på ballongdekorasjon.

Stenger

De tok tidlig beslutningen om at de ikke ville være med på Black Friday, men i år har de dratt det hele et stykke lenger med å stenge nettbutikken festligeting.no for alle sine kunder i protest.

- Tiden vi er inne i nå er høysesong for oss i festbransjen, men denne uka ser vi at det nesten ikke har kommet noen ordre før fredagen, sier Bech til Børsen.

De forteller at de ikke har anledning til, eller ønske om, å selge ut produkter til rabatterte priser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer