Stormingen av Capitol Hill i USA:

Stenger krana: - Avskyelig

Flere store amerikanske selskaper skrur igjen pengekrana.

ALLIERTE: Ted Cruz har stått last og brast ved Donald Trumps virkelighetsforståelse den siste tida. Det får nå økonomiske konsekvenser. Foto: SAUL LOEB / AFP / NTB
ALLIERTE: Ted Cruz har stått last og brast ved Donald Trumps virkelighetsforståelse den siste tida. Det får nå økonomiske konsekvenser. Foto: SAUL LOEB / AFP / NTB Vis mer
Publisert

De sjokkerende scenene ved Capitol Hill i USA, der en mobb tok seg inn i bygningen i et forsøk på å stanse kongressmedlemmene fra å godkjenne valget, får vidtrekkende konsekvenser.

Også for politikerne på innsida, som måtte søke dekning og evakuere.

For der mobben som inntok kongressbygningen en etter en blir innhentet av lovens lange arm, må også de 147 republikanerne som stemte mot å godkjenne valget finne seg i at nettopp den motstanden er noe bedriftsledere i store amerikanske selskaper er svært skeptiske til.

Stenger pengekrana

Derfor har BlueCross BlueShield Association (BCBSA), Citigroup, Commerce Bank og hotellkjeden Marriott bestemt seg for å fryse alle donasjoner til republikanere som stemte mot valgresultatet, skriver CNN.

Blant de 147 finnes blant annet den svært kjente senatoren Ted Cruz fra Texas, og Josh Hawley fra Missouri.

Sammen med Trump er Cruz og Hawley de to mest profilerte republikanerne som har fått skylda for det voldelige angrepet på Capitol av sine motstandere.

- I lys av den siste ukas voldelige, sjokkerende angrep på United States Capitol, og at noen kongressmedlemmer stemte for å undergrave resultatet av valget i november ved å utfordre valgmannsresultatet, vil BSBSA stanse bidrag til de lovgiverne som stemte for å undergrave vårt demokrati, lyder en uttalelse fra administrerende direktør Kim Keck.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer