- Dette var ikke uventet. Det er veldig lett å sette utelivsnæringen i første rekke. Vi er småfolk og det er lett å ta pengene våre.
Det sier Bent Stiansen, innehaver av Norges eldste Michelin-stjerner og eier av Statholdergaarden og Statholderens Mat & Vinkjeller, til Børsen.
Mandag kveld holdt regjeringen pressekonferanse hvor de innførte en rekke nye tiltak for å få kontroll på smittesituasjonen i Norge.
- Les alle tiltakene her:
- Fortvilet
Ett av tiltakene var blant annet nasjonalt skjenkestopp. Det får Stiansen til å fortvile.
- Det kommer ikke som lyn fra klar himmel, men jeg hadde håpet de ville holde det ut denne uka her, sier han, og fortsetter:
- Det er mest synd på mine ansatte. De er frustrerte, fortvilet og lei seg. De lever tross alt av den lønningsposen de får hver måned og nå blir den mindre. Vi får håpe den ikke blir mye mindre.
I begynnelsen av måneden ytret Stiansen sin frustrasjon over det han kalte den hardeste julebordsesongen han noen gang hadde deltatt i.
Nå, litt over ei uke etter, ser ikke mesterkokken noen annen utvei enn å stenge ned restauranten. Fra midnatt tirsdag 14. desember stenger de restauranten.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger