Serveringsbransjen fortviler:

Stenger ned: - Komplett umulig

Eier av Statholdergaarden, Bent Stiansen, ser ingen annen utvei enn å stenge restauranten etter at regjeringen innførte nasjonalt skjenkestopp de neste fire ukene. Også eier av et av Norges mest populære afterskisted fortviler.

FRUSTRERT: Bent Stiansen fotografert på hans restaurant Statholdergaarden i Oslo.Foto: Tore Meek / NTB
FRUSTRERT: Bent Stiansen fotografert på hans restaurant Statholdergaarden i Oslo.Foto: Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette var ikke uventet. Det er veldig lett å sette utelivsnæringen i første rekke. Vi er småfolk og det er lett å ta pengene våre.

Det sier Bent Stiansen, innehaver av Norges eldste Michelin-stjerner og eier av Statholdergaarden og Statholderens Mat & Vinkjeller, til Børsen.

Mandag kveld holdt regjeringen pressekonferanse hvor de innførte en rekke nye tiltak for å få kontroll på smittesituasjonen i Norge.

  • Les alle tiltakene her:

- Fortvilet

Ett av tiltakene var blant annet nasjonalt skjenkestopp. Det får Stiansen til å fortvile.

- Det kommer ikke som lyn fra klar himmel, men jeg hadde håpet de ville holde det ut denne uka her, sier han, og fortsetter:

- Det er mest synd på mine ansatte. De er frustrerte, fortvilet og lei seg. De lever tross alt av den lønningsposen de får hver måned og nå blir den mindre. Vi får håpe den ikke blir mye mindre.

I begynnelsen av måneden ytret Stiansen sin frustrasjon over det han kalte den hardeste julebordsesongen han noen gang hadde deltatt i.

Nå, litt over ei uke etter, ser ikke mesterkokken noen annen utvei enn å stenge ned restauranten. Fra midnatt tirsdag 14. desember stenger de restauranten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.