Stenger ned Vinter-Norge: - Enorme konsekvenser

Godt over 1000 personer permitteres når Norges største vinterdestinasjoner stenges.

STENGT: Det var strålende påskevær i Trysil da dette bildet ble tattt på langfredag i 2018. I år kommer bakkene til å holde stengt, uavhengig av værforholdene.
Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix
STENGT: Det var strålende påskevær i Trysil da dette bildet ble tattt på langfredag i 2018. I år kommer bakkene til å holde stengt, uavhengig av værforholdene. Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix Vis mer
Publisert

Før helgen ble det klart at Norges største alpinanlegg ble stengt, etter at regjeringen torsdag kunngjorde de mest inngripende tiltak i Norge i fredstid.

Nedstengningen av anleggene i Trysil, Hemsedal, Hafjell og Kvitfjell har ført til at godt over 1000 personer har blitt permittert fra jobbene sine.

Alpinco fortalte Børsen mandag at de med umiddelbar virkning har permittert rundt 275 av selskapets ansatte i Hafjell og Kvitfjell. 23 personer er fortsatt på jobb for å håndtere en stor strøm av forespørsler fra gjester som nå lurer på hva som skjer med reisen de allerede har bestilt.

Nå bekrefter den svenske skigiganten SkiStar, som eier og drifter anleggene i Trysil og Hemsedal, at de i første omgang permitterer over 600 ansatte.

- I den første fasen blir 400 ansatte i Trysil og 220 ansatte i Hemsedal berørt. Det er for tidlig å si noe mer, sier PR-sjef Linda Morell i Skistar til Børsen.

Dermed er minst 895 personer allerede permittert fra fire av landets største alpinanlegg. Totalt for skidestinasjonene er tallet trolig langt høyere.I tillegg er et stort antall ansatte permittert fra mange andre av landets alpinanlegg:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer