Høye strømpriser:

Stenger restauranten - frykter kroken på døra

Ljosland Fjellstove har vært i drift siden 1937. Nå er eierne av Norges sørligste høyfjellsdestinasjon redde for at de må stenge dørene helt på grunn av de høye strømprisene.

KAN VÆRE SISTE SOMMER: Ljosland Fjellstove i Åseral kommune frykter de ikke kan ta imot gjester i vinter. Foto: Ljosland Fjellstove
KAN VÆRE SISTE SOMMER: Ljosland Fjellstove i Åseral kommune frykter de ikke kan ta imot gjester i vinter. Foto: Ljosland Fjellstove Vis mer
Publisert

«Vi beklager. Med dagens ekstreme strømpriser må vi dessverre holde restauranten stengt».

Det skriver Ljosland Fjellstove på sin Facebook-side, til stort engasjement fra overnattingsstedets følgere.

Til Børsen forteller daglig leder Mikael Schlezinger at restauranten fortsatt er åpen for fjellstovas overnattingsgjester, men at de ikke tar imot ekstra gjester, og at de har sett seg nødt til å delvis permittere kokken på restauranten.

- Vi taper penger på å holde åpent, forteller han.

- Blir kroken på døra

Stedet har historie tilbake til 1937, da det opprinnelig åpnet som en turistforeningshytte. I 1988 ble det privatisert, og i 2002 kjøpte ekteparet Mikael og Napawan Schlezinger det.

Nå frykter paret at de må stenge dørene til drømmestedet de kjøpte for 20 år siden, på grunn av de høye strømprisene.

- Vi gleder oss mildt sagt ikke til vinteren. Hvis vi ikke får støtte til strømregninga, så blir det kroken på døra. Rett og slett. Det er veldig trist, sier han.

Strømprisene i Sørvest-Norge er for tida dyrest i Norge, og slår kontinuerlig nye rekorder. Regjeringen har lovet at det skal komme en strømstøtte til næringslivet, men hvordan den skal se ut, og når den kommer, er fortsatt uvisst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer