Stenger stjernene ute

Mens coronapandemien herjer i hjemlandet, har Maldivene blitt et populært fristed for Bollywood-stjerner. Nå stenges de ute.

FRISTED: Maldivene var en av de første landene som gjenåpnet for turister i fjor, og de siste ukene har øygruppene blitt et populært fristed for flere Bollywood-stjerner. Foto: Shutterstock / NTB
FRISTED: Maldivene var en av de første landene som gjenåpnet for turister i fjor, og de siste ukene har øygruppene blitt et populært fristed for flere Bollywood-stjerner. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Covid-19-smitten er helt ute av kontroll i India, et land med 1,4 milliarder innbyggere. Det registreres flere hundre tusen smittetilfeller og nesten 4000 coronadødsfall daglig.

Den yndede feriedestinasjonen Maldivene i Indiske hav sørvest for India og Sri Lanka, føyer seg nå inn i rekken av land som stenger grensene til et coronaherjet India.

Myndighetene har innført forbud for reisende fra flere land i Sør-Asia - deriblant India, Nepal, Afghanistan, Bangladesh, Pakistan og Sri Lanka.

Fristed

Det påvirker særlig én gruppe ferieturister. Under coronapandemien har nemlig flere av Indias rikeste forflyttet seg til ferieparadiset.

Maldivene var en av de første landene som gjenåpnet for turister i fjor, og de siste ukene har øygruppene blitt et populært fristed for flere Bollywood-stjerner, skriver CNN.

Mens India beveget seg inn i den andre bølgen i mars, forlot angivelig en rekke film- og TV-stjerner det coronaherjede landet.

Bare i år har den største andelen av turistene på ferieparadiset, vært fra India, og fra januar til mars reiste nesten 70 000 indere til Maldivene.

Øygruppene hadde i gjennomsnitt 1,7 millioner besøkende året før pandemien brøt ut, og nesten sju av ti kroner på landets brutto nasjonalbudsjett kommer fra turistsektoren.

TAR SJANSEN: Flere har bestemt seg for å droppe Norgesferien til fordel for sol og varme. Bilder: Scanpix / privat Vis mer

Firedoblet

Prisen på en flybillett til Maldivene økte kraftig i april, da flere land innførte restriksjoner for reisende fra coronarammede India.

Danmark har innført forbud mot innreise fra landet, med noen unntak, mens Belgia, Nederland, Italia og Tyskland også har satt strenge innreisekrav.

Flyprisene til Maldivene skal ha firedoblet seg da restriksjonene begrenset reisealternativene for indere, ifølge Rajan Mehra, administrerende direktør i Club One Air, et flycharterfirma med base i India.

- Noen betalte over 65 000 dollar for en enveisbillett til Maldivene i april, sa Mehra til CNN.

Flere kjente Bollywood-stjerner skal ha lagt ut bilder av solfylte strender, luksusreiser og eksotisk mat i starten av april.

- Kaster bort penger

- Disse underholdningskjendisene legger ut feriebilder i ei tid da verden går gjennom den verste lavkonjunkturen, sa Bollywood-skuespilleren Nawazuddin Siddiqui, ifølge kanalen.

- Folk har ikke mat, og de kaster bort penger, sa han.

Sykehusene i India er fulle, det er mangel på oksygen, beskyttelsesutstyr og medisiner, og døde mennesker blir brent på jorder fordi også krematoriene har sprengt kapasitet.

Den andre smittebølgen har truffet India hardt. Krisen i landet fortsetter å øke i omfang og beskrives som «ute av kontroll».

Ved sykehuset Ganga Ram i hovedstaden New Delhi har oksygenmangelen den siste tida gjort hardt inntrykk på helsepersonell som behandler coronapasienter.

Smittetallene har økt

Ifølge CNN har smittetallene økt på Maldivene, som består av 1192 små og lave øyer fordelt på 26 atoller i retning nord-sør, siden spredningen tok fart i India, i april.

1467 personer fikk påvist smitte 14. mai, viser oversikten til Worldometers.

Økningen kommer også etter at lokale myndigheter kunngjorde planer om å tilby vaksinasjon til turister ved ankomst, i et forsøk på å lokke til seg flere besøkende.

Foreløpig er 25 prosent av lokalbefolkningen på øygruppene fullvaksinerte.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer