Stenger stjernene ute

Mens coronapandemien herjer i hjemlandet, har Maldivene blitt et populært fristed for Bollywood-stjerner. Nå stenges de ute.

FRISTED: Maldivene var en av de første landene som gjenåpnet for turister i fjor, og de siste ukene har øygruppene blitt et populært fristed for flere Bollywood-stjerner. Foto: Shutterstock / NTB
FRISTED: Maldivene var en av de første landene som gjenåpnet for turister i fjor, og de siste ukene har øygruppene blitt et populært fristed for flere Bollywood-stjerner. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Covid-19-smitten er helt ute av kontroll i India, et land med 1,4 milliarder innbyggere. Det registreres flere hundre tusen smittetilfeller og nesten 4000 coronadødsfall daglig.

Den yndede feriedestinasjonen Maldivene i Indiske hav sørvest for India og Sri Lanka, føyer seg nå inn i rekken av land som stenger grensene til et coronaherjet India.

Myndighetene har innført forbud for reisende fra flere land i Sør-Asia - deriblant India, Nepal, Afghanistan, Bangladesh, Pakistan og Sri Lanka.

Fristed

Det påvirker særlig én gruppe ferieturister. Under coronapandemien har nemlig flere av Indias rikeste forflyttet seg til ferieparadiset.

Maldivene var en av de første landene som gjenåpnet for turister i fjor, og de siste ukene har øygruppene blitt et populært fristed for flere Bollywood-stjerner, skriver CNN.

Mens India beveget seg inn i den andre bølgen i mars, forlot angivelig en rekke film- og TV-stjerner det coronaherjede landet.

Bare i år har den største andelen av turistene på ferieparadiset, vært fra India, og fra januar til mars reiste nesten 70 000 indere til Maldivene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.