Asker og Bærum:

Stenger treningssentre og skjenkesteder

Asker og Bærum føyer seg nå inn i rekken av kommuner rundt Oslo som stenger både utelivsbransjen og treningssenter for å få bukt med smitteutviklingen.

STENGER: Kø utenfor treningssenter i Bærum tirsdag kveld. Foto: Petter Ingedahl
STENGER: Kø utenfor treningssenter i Bærum tirsdag kveld. Foto: Petter Ingedahl Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helseminister Bent Høie har bedt kommunene i nærheten av Oslo om å samordne tiltakene sine med dem som er gjeldende i hovedstaden.

Det har blant andre Lillestrøm, Nordre Follo og Drammen gjort. Asker og Bærum valgte mandag å legge seg på en litt annen linje, og å holde både treningssentre og utelivsbransjen åpen. Stikk i strid med kommuneoverlegens anbefalinger, skrev Budstikka tirsdag.

- I vår reviderte tilsynsplan knyttet til smittefare har vi definert treningssentre som virksomheter med særlig høy fare for smittespredning og tilsyn med treningssentrene vil bli prioritert, sa kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen til avisa.

Snur

Onsdag har kommunene snudd og gjør som i hovedstaden, der det har vært både skjenkestopp og stengte treningssenter siden midnatt mandag.

Dagbladet skrev tirsdag at sentrene i Bærum var forberedt på at det var oslofolk som kunne la seg friste av de åpne treningssentrene bare en kort tur med kollektivtrafikk unna. Ifølge Budstikka var det også noen som benyttet seg av denne muligheten tirsdag kveld.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier til Dagbladet at han håper alle nå tenker over hensikten med tiltakene som er innført i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer