Asker og Bærum:

Stenger treningssentre og skjenkesteder

Asker og Bærum føyer seg nå inn i rekken av kommuner rundt Oslo som stenger både utelivsbransjen og treningssenter for å få bukt med smitteutviklingen.

STENGER: Kø utenfor treningssenter i Bærum tirsdag kveld. Foto: Petter Ingedahl
STENGER: Kø utenfor treningssenter i Bærum tirsdag kveld. Foto: Petter Ingedahl Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helseminister Bent Høie har bedt kommunene i nærheten av Oslo om å samordne tiltakene sine med dem som er gjeldende i hovedstaden.

Det har blant andre Lillestrøm, Nordre Follo og Drammen gjort. Asker og Bærum valgte mandag å legge seg på en litt annen linje, og å holde både treningssentre og utelivsbransjen åpen. Stikk i strid med kommuneoverlegens anbefalinger, skrev Budstikka tirsdag.

- I vår reviderte tilsynsplan knyttet til smittefare har vi definert treningssentre som virksomheter med særlig høy fare for smittespredning og tilsyn med treningssentrene vil bli prioritert, sa kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen til avisa.

STENGER: Raymond Johansen har innført såkalt sosial nedstengning av Oslo. Blant annet er utesteder og treningssenter stengt. Foto: Fredrik Hagen / NTB
STENGER: Raymond Johansen har innført såkalt sosial nedstengning av Oslo. Blant annet er utesteder og treningssenter stengt. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

Snur

Onsdag har kommunene snudd og gjør som i hovedstaden, der det har vært både skjenkestopp og stengte treningssenter siden midnatt mandag.

Dagbladet skrev tirsdag at sentrene i Bærum var forberedt på at det var oslofolk som kunne la seg friste av de åpne treningssentrene bare en kort tur med kollektivtrafikk unna. Ifølge Budstikka var det også noen som benyttet seg av denne muligheten tirsdag kveld.

TILTAK: Raymon Johansen presenterte nye tiltak for å hindre smitte i Oslo. Vis mer

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier til Dagbladet at han håper alle nå tenker over hensikten med tiltakene som er innført i Oslo.

- Nemlig å redusere kontakten med andre i en periode framover, ikke minst innendørs. Dette bør være målet for alle, og det bidrar man ikke til ved å reise ut av byen for å gjøre ting som er forbudt i Oslo, sier han.

Ikke sett økning

Kommunikasjonsdirektør Marianne Orderud i Sats sier de ikke har registrert at mange av Oslo-medlemmene har utvidet medlemskapet sitt slik at de også kan trene i for eksempel Bærum. Men enkelte sentre opplevde kø.

- Det var noen sentre som hadde noe mer kø mellom fem og sju, da det er mange som vil trene. Når vi ser på besøkstallene er det ikke alarmerende tall i det hele tatt, og vi har god kontroll på situasjonen, sier hun til Dagbladet.

At det er kø utenfor sentrene er heller ikke noe nytt, forteller Orderud.

- Vi har hatt kø helt siden det ble innført restriksjoner. Køene utenfor et treningssenter vil bli påvirket av når folk vil trene, og derfor er vi opptatt av å spre besøket.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer