Stengt grense: - Under enhver kritikk

- Ekstremt dårlig forberedt, lyder opposisjonens dom.

STENGT: Fra 29. januar er Norge stengt for arbeidsinnvandrere - inkludert de mange tusen som bor i Sveige og daglig pendler til sine jobber på norsk side av grensa. Foto: Vidar Ruud, NTB
STENGT: Fra 29. januar er Norge stengt for arbeidsinnvandrere - inkludert de mange tusen som bor i Sveige og daglig pendler til sine jobber på norsk side av grensa. Foto: Vidar Ruud, NTB Vis mer
Publisert

6 000 norske arbeidstakere med hjemmeadresse i Sverige ble over natta nektet å møte på jobb da Norge stengte grensene 29. januar.

Fortsatt er det ingen avklaring på hvordan denne gruppa dagpendlere skal sikre livets opphold. Det holder absolutt ikke, mener Arbeiderpartiets Elise Bjørnebekk-Waagen, som sitter i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.

- Det er under enhver kritikk at regjeringen ikke hadde planlagt stengingen av grensa bedre. Disse manglende forberedelsene rammer vanlige folk som nå står uten inntekt, sier hun til Børsen.

- Grensa ble stengt som følge av smitte med mutert virus - det var viktig å handle raskt?

- Vi er nå nesten ett år inn i pandemien. Det er sjokkerende at dette ikke var bedre forberedt, kontrer Bjørnebekk-Waagen.

Nesten halvparten

Børsen skrev onsdag om kabelfabrikken Nexans i Halden som sliter tungt med å holde produksjonen oppe fordi 39 svenske spesialister ikke får møte på jobb så lenge det er stengt grense.

- Vi holder oss flytende. Men det er kritisk, sa administrerende direktør i Nexans Norway, Ragnhild Katteland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer