Stengt handel: - Ikke treffsikkert

NHO og Virke håper man unngår nedstengte kjøpesentre i framtida.

STENGT: Strømmen storsenter var et av kjøpesentrene som ble rammet av nedstengningen. Foto: Lise Åserud / NTB
STENGT: Strømmen storsenter var et av kjøpesentrene som ble rammet av nedstengningen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Tirsdag kunngjorde Bent Høie at regjeringen går bort fra de særlig strenge tiltakene i østlandsområdet.

Dette var i tråd med FHI og Helsedirektoratets anbefalinger. I praksis betyr det at de såkalte ringtiltakene blir opphevet. Dette var tiltak som ble innført i en rekke kommuner som følge av mutantutbruddene i Nordre Follo og Halden.

- Ikke treffsikkert

Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i næringslivsorganisasjonen Virke, sier at de er fornøyd med at regjeringen følger helsemyndighetenes råd, og får slutt på de strenge smitteverntiltakene vi har hatt i drøye tre uker.

- Når det åpnes for at kommunene igjen har større frihet til å gjøre sine egne vurderinger, vil Virke minne om behovet for treffsikre tiltaket som ikke er til unødvendig hinder for næringsvirksomhet, sier Kristensen og fortsetter:

- Vi har oversendt en grundig dokumentasjon for at dette å stenge kjøpesentre og butikker ikke er et treffsikkert tiltak.

Økt mobilitet

Virke viser da blant annet til tall de har hentet inn som viser det de omtaler som en utilsiktet effekt av nedstengte kjøpesentre i Ring 1- og Ring 2-kommunene, nemlig kjøpesenterturisme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer