H&M:

Stengt i Ukraina - åpent i Russland

Klesgiganten nekter å svare på kritikken.

ÅPNE DØRER: Denne butikken i Moskva holder åpent som vanlig etter Russlands invasjon av Ukraina. Foto: Alexander Sayganov/SOPA Images/Shutterstock/NTB
ÅPNE DØRER: Denne butikken i Moskva holder åpent som vanlig etter Russlands invasjon av Ukraina. Foto: Alexander Sayganov/SOPA Images/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helga har vært preget av sanksjoner på sanksjoner mot Russland, etter at de invaderte Ukraina på brutalt vis torsdag. Flere selskaper trekker seg ut av landet, bankkontoer fryses og flere russiske banker er utestengt fra det internasjonale betalingsselskapet Swift.

Samtidig sender Europa våpen til Ukraina, som kjemper for landet sitt med livet som innsats.

Samme dag som Russiske soldater stormet over grensene stengte H & M sine ni butikker i Ukraina.

Kjedens 170 butikker i Russland fikk imidlertid fortsette som normalt. Det er også status nå, bekrefter H & M overfor Børsen.

- Våre butikker i Russland er åpne. Vi avventer med å uttale oss ytterligere, skriver presseansvarlig i en mail.

H & M får kritikk fra Aftonbladet-kommentator Andreas Cervenka, som blant annet skriver:

«Å dra ned rullegardina for det angrepne landet, men fortsette som normalt i landet som angriper, framstår litt rart».

FORHANDLINGER: Her lander den ukrainske delegasjonen til forhandlingene mellom Ukraina og Russland, på grensen til Hviterussland. Vis mer

Han skriver også at å holde åpent i Russland, men stengt i Ukraina, neppe er tråd med selskapets verdier om grunnleggende menneskerettigheter.

Børsen har konfrontert H & M med kritikken, samt spurt om hvorfor de velger å holde åpent. Dette nekter de altså å svare på. De velger også å ikke svare på om det kan bli aktuelt å stenge i Russland.

Cevenka trekker også fram den svenske kjeden Ikea, som også skal ha åpne dører til sine varehus i Russland. I tillegg har de flere møbelfabrikker i landet som leverer til andre steder i verden.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer