Stengt på dagen: - Grovt

Mener beboerne «i praksis har flyttet inn på en byggeplass». Utbygger slår hardt tilbake.

- ALVORLIG SAK: Dette var synet som møtte Plan- og bygningsetaten og politiet under en befaring i Mariboes gate 14 forrige uke. Bildet viser et av fellesarealene i bygget hvor det er gitt midlertidig brukstillatelse. Foto: Plan- og bygningsetaten
- ALVORLIG SAK: Dette var synet som møtte Plan- og bygningsetaten og politiet under en befaring i Mariboes gate 14 forrige uke. Bildet viser et av fellesarealene i bygget hvor det er gitt midlertidig brukstillatelse. Foto: Plan- og bygningsetaten Vis mer
Publisert

For ei uke siden besluttet politiet å stenge arbeidet ved et nybygg i Oslo sentrum på dagen. Bakteppet var en rekke «farlige» funn i forbindelse med oppføring av en ny boligblokk i Mariboes gate 14 - der flere beboere allerede har flyttet inn.

«Avdekte feil og mangler på sikkerheten for beboerne var så grove at byggeplassen ble pålagt umiddelbar stans», heter det i en pressemelding fra politiet.

Det var Vårt Oslo som først omtalte saken.

Overfor Børsen opplyser Plan- og bygningsetaten at man nå vurderer å trekke tilbake den midlertidige brukstillatelsen for flere av leilighetene. Dermed risikerer de ferske innflytterne å måtte snu i døra.

I alt skal det dreie seg om 16 boenheter. Nå mener kommunen at de ga grønt lys på feil premisser.

- I denne saken har foretakene signert samsvarserklæring for at bygget er sikkert og klart til bruk allerede i april. Det er helt åpenbart at opplysningene vi har fått inn i de to søknadene om brukstillatelse er helt feil, og dermed har vi gitt brukstillatelse for de første leilighetene på feil grunnlag. Dette framstår som en svært alvorlig sak, sier enhetsleder for tilsyn, Karin Remark Engebretsen i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer