Stengt på dagen: - Alvorlig brudd

Mattilsynet fattet hastevedtak etter grove funn på gatekjøkken.

SATTE NED FOTEN: Mattilsynet avdekket blant annet matvarer som ikke lå beskyttet under lagring da de holdt tilsyn hos San Remo i Drammen i august. Foto: Mattilsynet
SATTE NED FOTEN: Mattilsynet avdekket blant annet matvarer som ikke lå beskyttet under lagring da de holdt tilsyn hos San Remo i Drammen i august. Foto: Mattilsynet Vis mer
Publisert

Etter en bekymringsmelding om manglende renhold og hygiene hos gatekjøkkenet San Remo i Skippergata i Drammen, dukket Mattilsynet opp hos spisestedet 11. august.

Her avdekket inspektørene så alvorlige brudd at San Remo ble stengt på dagen. Det bekrefter seniorinspektør Ann-Kristin Lumkjær Hoel overfor Drammens Tidende, som først omtalte saken.

- Vi dro ut og avdekket at renholdet var såpass dårlig at det var fare for helseskade. Det medførte at vi stengte virksomheten, sier hun til avisa.

- Skitt av fett

I tilsynsrapporten, som Børsen har fått innsyn i, peker Mattilsynet på opp mot 20 forhold de mener bryter med regelverket for trygg mathåndtering. Inspektøren viser til funn av «skitt av fett, støv og gamle matrester flere steder på kjøkkenet».

De aktuelle bruddene:

  • Smilefjesplakat fra siste tilsyn den 22. desember 2022 henger ikke oppe ved døra. Det henger en plakat fra tilsyn utført 1. februar 2022.
  • Treplate som brukes som hylle på den ene arbeidsbenken midt i kjøkkenet er skitten og bærer preg av slitasje.
  • Det ble observert flere uinnpakkede hamburgere i flere hyller i fryseskapet. Det var også mye is i fryseskapet.

- Det mangelfulle renholdet som er observert i virksomheten, kan være en stor kilde til forurensning av matvarene i lokalet og er et alvorlig brudd på regelverket. Mattilsynet vurderer derfor at det er en stor sannsynlighet for at maten blir forurenset, og fortsatt drift kan gjøre at folk blir syke av maten, heter det i rapporten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.