Stengt på dagen: - Alvorlig brudd

Mattilsynet fattet hastevedtak etter grove funn på gatekjøkken.

SATTE NED FOTEN: Mattilsynet avdekket blant annet matvarer som ikke lå beskyttet under lagring da de holdt tilsyn hos San Remo i Drammen i august. Foto: Mattilsynet
SATTE NED FOTEN: Mattilsynet avdekket blant annet matvarer som ikke lå beskyttet under lagring da de holdt tilsyn hos San Remo i Drammen i august. Foto: Mattilsynet Vis mer
Publisert

Etter en bekymringsmelding om manglende renhold og hygiene hos gatekjøkkenet San Remo i Skippergata i Drammen, dukket Mattilsynet opp hos spisestedet 11. august.

Her avdekket inspektørene så alvorlige brudd at San Remo ble stengt på dagen. Det bekrefter seniorinspektør Ann-Kristin Lumkjær Hoel overfor Drammens Tidende, som først omtalte saken.

- Vi dro ut og avdekket at renholdet var såpass dårlig at det var fare for helseskade. Det medførte at vi stengte virksomheten, sier hun til avisa.

- MUGG: Oppsprukket gummilist til kjølebenk på kjøkkenet, samt ansamling av svart mugg, skriver inspektøren i rapporten. Foto: Mattilsynet
- MUGG: Oppsprukket gummilist til kjølebenk på kjøkkenet, samt ansamling av svart mugg, skriver inspektøren i rapporten. Foto: Mattilsynet Vis mer

- Skitt av fett

I tilsynsrapporten, som Børsen har fått innsyn i, peker Mattilsynet på opp mot 20 forhold de mener bryter med regelverket for trygg mathåndtering. Inspektøren viser til funn av «skitt av fett, støv og gamle matrester flere steder på kjøkkenet».

De aktuelle bruddene:

  • Smilefjesplakat fra siste tilsyn den 22. desember 2022 henger ikke oppe ved døra. Det henger en plakat fra tilsyn utført 1. februar 2022.
  • Treplate som brukes som hylle på den ene arbeidsbenken midt i kjøkkenet er skitten og bærer preg av slitasje.
  • Det ble observert flere uinnpakkede hamburgere i flere hyller i fryseskapet. Det var også mye is i fryseskapet.
- ALVORLIG: Mattilsynet viste til ansamling av skitt av fett, støv og inntørkede matrester i og rundt håndvaskepunktet og oppover veggen bak. Foto: Mattilsynet
- ALVORLIG: Mattilsynet viste til ansamling av skitt av fett, støv og inntørkede matrester i og rundt håndvaskepunktet og oppover veggen bak. Foto: Mattilsynet Vis mer

- Det mangelfulle renholdet som er observert i virksomheten, kan være en stor kilde til forurensning av matvarene i lokalet og er et alvorlig brudd på regelverket. Mattilsynet vurderer derfor at det er en stor sannsynlighet for at maten blir forurenset, og fortsatt drift kan gjøre at folk blir syke av maten, heter det i rapporten.

Flere forhold

Etter å ha påpekt mangelfulle rutiner for renhold, manglende tildekking av matvarer i frys og manglende oppheng av smilefjesplakat, fattet Mattilsynet et hastevedtak om å stenge restauranten.

Kravet var at lokalene ble grundig rengjort før dørene kunne åpnes igjen.

Børsen har vært i kontakt med driverne bak San Remo, som forklarer at spisestedet utbedret feilene innen 24 timer. Virksomheten skal nå drive nå som vanlig.

Siden 2018 har San Remo fått sju smilefjes, tre strekmunner og to sure munner av Mattilsynet, ifølge Drammens Tidende.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer