Stengt på dagen: - Alvorlige brudd

Espresso House Torgalmenningen i Bergen får ikke åpne igjen før Mattilsynet har vært på nytt tilsyn.

SKITT: Espresso House Torgallmenning i Bergen ble stengt på dagen etter et tilsyn fra Mattilsynet. Foto: Mattilsynet
SKITT: Espresso House Torgallmenning i Bergen ble stengt på dagen etter et tilsyn fra Mattilsynet. Foto: Mattilsynet Vis mer
Publisert

Under en inspeksjon av Espresso House Torgalmenningen i Bergen mandag fant Mattilsynet så alvorlige mangler at kafeen ble stengt på dagen, skriver Bergens Tidende.

Kafeen, som går over to etasjer, fikk karakteren «alvorlig brudd på regelverket» i en rapport fra tilsynet.

- Folk kan bli syke

Mattilsynet observerte skitne kniver og vegger, sluk i både utslagsdel og kjøkken med et lag av skit i rista og fryseskap som hadde tykt belegg av frø og brødsmuler.

«Det mangelfulle renholdet som er observert i virksomheten, kan være en stor kilde til forurensing av matvarene i lokalet og et alvorlig brudd på regelverket. Mattilsynet vurderer derfor at det er en stor sannsynlighet for at maten blir forurenset, og fortsatt drift kan gjøre at folk blir syke av maten», heter det i tilsynsrapporten, ifølge BA.

BT skriver at Mattilsynet er krystallklare:

«Dere må umiddelbart stanse all håndtering av mat i virksomheten» og «Dere kan ikke selge/omsette mat».

- Manglende renhold

Overfor BA forteller seniorinspektør i Mattilsynet, Margrethe Wold, at det var flere ting som kunne utgjøre en helsefare, noe som er eneste grunn til at Mattilsynet fatter vedtak om stenging uten forhåndsvarsel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.