Stengt på dagen: - Alvorlige brudd

Mattilsynet troppet opp hos restauranten Sham i Drammen forrige uke - restauranten måtte stenge på dagen

BRUDD: Sauehoder i vann. Dette var til privat bruk, ifølge restauranten. Foto: Mattilsynet
BRUDD: Sauehoder i vann. Dette var til privat bruk, ifølge restauranten. Foto: Mattilsynet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under tilsyn av restauranten Sham på Landfalløya i Drammen forrige uke, gjorde Mattilsynet en rekke funn som ikke er i henhold til regelverket.

Inspektørene avdekket så alvorlige funn at restauranten ble stengt ned på dagen, skriver Drammens Tidende, som først omtalte saken.

- Hovedfunnene fra inspeksjonen er forurensningsfare. Vi observerte en del ting som ikke har noe på et kjøkken å gjøre, og som kan resultere i forurenset mat, sier seniorinspektør Ann-Kristin Lumkjær Hoel i Mattilsynet til DT.

FORURENSINGSFARE: Det ble skåret rå kylling i oppvaskavdelingen blant kjemikalier, kluter, skitten pose med tomgods og skitten oppvask. Foto: Mattilsynet
FORURENSINGSFARE: Det ble skåret rå kylling i oppvaskavdelingen blant kjemikalier, kluter, skitten pose med tomgods og skitten oppvask. Foto: Mattilsynet Vis mer

- Kan bli syke

MÅTTE KASTES: Dette er en fryser, ingen søppelkasse, men eierne av Rungnapa Take-Away fikk ordre av Mattilsynet om å umiddelbart kassere innholdet. Foto: Mattilsynet. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

På kjøkkenet fant de blant annet en skitten genser, hårføner, verktøy og en vannfontene. Private sauehoder var tatt med inn i virksomheten, rå kylling ble skjært opp i oppvaskavdelingen og kjøkkenet mangler håndvask.

«Vi mener at fortsatt drift kan gjøre at folk kan bli syke av maten som serveres. Driften kan ikke fortsette på en forsvarlig måte før dere utbedrer punktene nevnt lenger opp i rapporten. Derfor må dere stenge virksomheten og ikke håndtere mat inntil Mattilsynet har gitt tillatelse til dette», heter det i rapporten som Drammens Tidende referer til.

Under inspeksjonen skal driverne ha gitt uttrykk for at de ville rydde opp i forholdene så fort som mulig.

FUNN: Skittent papir og oppvask på arbeidsbenk ved garnityrdisk. Hårføner opplyses å brukes til å blåse på kull i grillen. Foto: Mattilsynet
FUNN: Skittent papir og oppvask på arbeidsbenk ved garnityrdisk. Hårføner opplyses å brukes til å blåse på kull i grillen. Foto: Mattilsynet Vis mer

Beklager

- Vi er nesten ferdig med å fikse punktene, og håper vi snart kan sende Mattilsynet tilbakemelding og forhåpentligvis være i gang igjen i løpet av tirsdagen, sier restaurantens daglig leder, Mohamad Alhassan.

Alhassan overtok nylig restauranten og forklarer til Drammens Tidende at lokalet ikke var ferdigstilt under overtakelsen. Derfor lå det verktøy rundt om på kjøkkenet.

Restaurantlederen forteller at han har pratet med alle sine ansatte og understreker at rutinene vil følges heretter.

Til spørsmål om hva sauehodene gjorde på restauranten, svarer han:

- Det var én av de ansattes private saker. Det skal ikke skje, privat mat må fikses hjemme, ikke i restauranten. Jeg har innført strenge rutiner.