Mattilsynet:

Stengt på dagen: Blodsøl og rottebæsj

Mattilsynet ble møtt av skrekksyn hos Midtøsten-restauranten i Oslo sentrum. - Alt er bra nå, sier restauranten.

SØL: Midtøsten-restauranten Beladi måtte stenge på dagen. Innehaveren sier at alt nå er veldig rent. Skjermdump: Google Maps
SØL: Midtøsten-restauranten Beladi måtte stenge på dagen. Innehaveren sier at alt nå er veldig rent. Skjermdump: Google Maps Vis mer
Publisert

I 2015 startet Mattilsynet med såkalte smilefjestilsyn. Her kommer de på uanmeldt besøk hos serveringssteder, som vurderes etter en rekke punkter.

Og da tilsynet dukket opp hos Beladi Restaurant i Oslo sentrum i starten av februar, ble de møtt av et syn som sto til stryk.

ROTTELORT: Mattilsynets inspeksjon avdekket rotteavføring og søppel i spisestedets bakgård. Foto: Mattilsynet
ROTTELORT: Mattilsynets inspeksjon avdekket rotteavføring og søppel i spisestedets bakgård. Foto: Mattilsynet Vis mer

Avisa Oslo skriver at kontrollørene avdekket flere grove feil, som blir ansett som svært alvorlig for mattryggheten.

Blodsøl og råtten lukt

De oppdaget blant annet blodsøl fra kjøttspyd på disken, rottebæsj på bakken i bakgården, som hadde kontakt med matvarer som løk, råtten lukt og svartmugg i taket på kjølerommet.

BLODSØL: Inspeksjonen avdekket blodsøl og annet søl sammen med grillspydene. Foto: Mattilsynet
BLODSØL: Inspeksjonen avdekket blodsøl og annet søl sammen med grillspydene. Foto: Mattilsynet Vis mer

Det var i tillegg skittent utstyr og lokaler med inntørkede matrester og brunt belegg, samt udekket kjøtt som skulle brukes til kjøttdeig.

Resultatet ble at restauranten måtte stenge på dagen, med streng beskjed om grundig rengjøring.

To dager seinere fikk restauranten åpne igjen, men denne gangen med strekmunn. Det vil si at det fortsatt er flere tiltak som må gjøres for Mattilsynet er fornøyd.

RIS: Ris er digg, men det er flere ting man bør huske på dersom den skal smake best og unngå å være farlig! Video: Kristin Sørdal. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

Har vasket

Dette går på mangel på internkontroll for å sikre trygge matvarer, samt manglende rutiner for å sikre at maten oppbevares ved lav nok temperatur.

- Vi har lært så mye av Mattilsynet. Det er veldig bra at de kommer og hjelper oss, forteller Ghanin Talal, restaurantens styreleder, til Avisa Oslo.

Til Børsen forteller han at det manglet rutiner på vask og mathåndtering, men at dette nå er på plass. Selv tar han over som daglig leder om en måned, forteller han.

- Da Mattilsynet var her og sjekket var det skittent, men nå er det veldig rent. Alt er bra nå, sier Talal.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer