Mattilsynet:

Stengt på dagen: Blodsøl og rottebæsj

Mattilsynet ble møtt av skrekksyn hos Midtøsten-restauranten i Oslo sentrum. - Alt er bra nå, sier restauranten.

SØL: Midtøsten-restauranten Beladi måtte stenge på dagen. Innehaveren sier at alt nå er veldig rent. Skjermdump: Google Maps
SØL: Midtøsten-restauranten Beladi måtte stenge på dagen. Innehaveren sier at alt nå er veldig rent. Skjermdump: Google Maps Vis mer
Publisert

I 2015 startet Mattilsynet med såkalte smilefjestilsyn. Her kommer de på uanmeldt besøk hos serveringssteder, som vurderes etter en rekke punkter.

Og da tilsynet dukket opp hos Beladi Restaurant i Oslo sentrum i starten av februar, ble de møtt av et syn som sto til stryk.

Avisa Oslo skriver at kontrollørene avdekket flere grove feil, som blir ansett som svært alvorlig for mattryggheten.

Blodsøl og råtten lukt

De oppdaget blant annet blodsøl fra kjøttspyd på disken, rottebæsj på bakken i bakgården, som hadde kontakt med matvarer som løk, råtten lukt og svartmugg i taket på kjølerommet.

Det var i tillegg skittent utstyr og lokaler med inntørkede matrester og brunt belegg, samt udekket kjøtt som skulle brukes til kjøttdeig.

Resultatet ble at restauranten måtte stenge på dagen, med streng beskjed om grundig rengjøring.

To dager seinere fikk restauranten åpne igjen, men denne gangen med strekmunn. Det vil si at det fortsatt er flere tiltak som må gjøres for Mattilsynet er fornøyd.

Har vasket

Dette går på mangel på internkontroll for å sikre trygge matvarer, samt manglende rutiner for å sikre at maten oppbevares ved lav nok temperatur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.