Mattilsynet:

Stengt på dagen etter rottebæsj-funn

Frogner-sjappa måtte holde stengt i ti dager etter besøket fra Mattilsynet.

STENGT AV MATTILSYNET: Smoothiexchange på Frogner, her ved en annen anledning, måtte stenge etter besøk av Mattilsynet. Foto: Heiko Junge / NTB
STENGT AV MATTILSYNET: Smoothiexchange på Frogner, her ved en annen anledning, måtte stenge etter besøk av Mattilsynet. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Mattilsynet fryktet at kundene kunne bli syke av å besøke Smoothiexchange på Frogner i Oslo, og stengte dermed baren umiddelbart 1. august, skriver Avisa Oslo.

Bruddet ble beskrevet som «svært alvorlig» og sjappa var stengt fram til 11. august.

Bakgrunnen for stengningen var at inspektørene fra Mattilsynet oppdaget en rekke rottefeller strødd rundt på kjøkkenet. Under besøket fant de også spor av at rotta hadde gnagd på fuger ved gulvet, og tømt tarmen.

I forkant av besøket skal et skadedyrfirma ha vært innom for å løse rotteproblemet.

- Vi har ikke hatt et stort rotteproblem, men vi har over 500 gjester på en varm sommerdag. Dører og vinduer står åpne, og da har én rotte klart å komme inn, hevder daglig leder Mike Eivind Hodne overfor avisa.

ROTTE PÅ FÆRDE: Rotta, la oss kalle ham Kurt, har kost seg på smoothiebar. Foto: Mattilsynet
ROTTE PÅ FÆRDE: Rotta, la oss kalle ham Kurt, har kost seg på smoothiebar. Foto: Mattilsynet Vis mer

11. august oppdaget de ei rotte i en av fellene, forteller han. Etter at lokalene deretter ble vasket og desinfisert grundig, ga Mattilsynet grønt lys for gjenåpning.

- Vi er lei oss på vegne av de ansatte og alle kundene som ikke kunne komme til oss midt i høysesongen. Det er synd at vi måtte holde stengt i ti dager på grunn av en liten jævel av en rotte, sier Hodne til AO.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer