Mattilsynet:

Stengt på dagen etter rottebæsj-funn

Frogner-sjappa måtte holde stengt i ti dager etter besøket fra Mattilsynet.

STENGT AV MATTILSYNET: Smoothiexchange på Frogner, her ved en annen anledning, måtte stenge etter besøk av Mattilsynet. Foto: Heiko Junge / NTB
STENGT AV MATTILSYNET: Smoothiexchange på Frogner, her ved en annen anledning, måtte stenge etter besøk av Mattilsynet. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Mattilsynet fryktet at kundene kunne bli syke av å besøke Smoothiexchange på Frogner i Oslo, og stengte dermed baren umiddelbart 1. august, skriver Avisa Oslo.

Bruddet ble beskrevet som «svært alvorlig» og sjappa var stengt fram til 11. august.

Bakgrunnen for stengningen var at inspektørene fra Mattilsynet oppdaget en rekke rottefeller strødd rundt på kjøkkenet. Under besøket fant de også spor av at rotta hadde gnagd på fuger ved gulvet, og tømt tarmen.

I forkant av besøket skal et skadedyrfirma ha vært innom for å løse rotteproblemet.

- Vi har ikke hatt et stort rotteproblem, men vi har over 500 gjester på en varm sommerdag. Dører og vinduer står åpne, og da har én rotte klart å komme inn, hevder daglig leder Mike Eivind Hodne overfor avisa.

11. august oppdaget de ei rotte i en av fellene, forteller han. Etter at lokalene deretter ble vasket og desinfisert grundig, ga Mattilsynet grønt lys for gjenåpning.

- Vi er lei oss på vegne av de ansatte og alle kundene som ikke kunne komme til oss midt i høysesongen. Det er synd at vi måtte holde stengt i ti dager på grunn av en liten jævel av en rotte, sier Hodne til AO.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.