Stengt på dagen: - Svært alvorlig

Mattilsynets inspektører konkluderte med at bruddene var så grove at Espresso House i Parkveien i Oslo ble stengt med umiddelbar virkning etter tilsynet 6. juni i år.

STENGT: Dårlig renhold og høy temperatur var noe av det som ble avdekket under Mattilsynets inspeksjon. Arkivfoto: Jeppe Gustafsson // Shutterstock // NTB
STENGT: Dårlig renhold og høy temperatur var noe av det som ble avdekket under Mattilsynets inspeksjon. Arkivfoto: Jeppe Gustafsson // Shutterstock // NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under inspeksjonen ble det avdekket mugg, 19 graders temperatur i kjøledisken for mat, gjennomgående dårlig renhold og manglende rutiner for håndvask, skriver DN.

Mattilsynet konkluderte med at regelbruddet var «svært alvorlig for mattryggheten», skriver avisa.

Norgessjef May Britt Østby i Espresso House skriver i en e-post til Børsen at det som ble avdekket, ikke skal skje.

Rettet opp

- Feilene er blitt rett opp og avdelingen har nå fått smilefjes igjen. Vi tar mattrygghet og HMS på største alvor, vi har klare rutiner for å sørge for god mattrygghet, og vi skårer godt når vi undersøkes av uavhengige kontrollører, uttaler hun.

Østby opplyser at salget fra kjøledisken ble stanset to dager før Mattilsynets tilsyn, da de selv avdekket utfordringene med temperaturen der.

- Ikke fornøyd

- Fuktproblemene i taket over vaskemaskinen var forårsaket av vannlekkasje i kombinasjon med varm damp og utilstrekkelig trekk på ventilasjonsanlegget. Parkveien har vasket ned alle overflater og feilene skal være utbedret, skriver Østby.

Siden 2022 har Espresso Houses 64 avdelinger hatt til sammen 78 besøk av Mattilsynet, der vi har fått en «sur munn» i år og en «sur munn» i fjor, framholder norgessjefen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.