McDonald's og BTS

Stengte i coronafrykt

Hva skjer når du kombinerer verdens største boyband med verdens største burgerkjede, under en pandemi? Coronafrykt og en rekke stengte McDonald's-restauranter, ifølge BBC.

POPULÆRT: Her venter mange på BTS-menyen. Bildet er tatt i storbyen Bogor i Java i Indonesia. Foto: ADITYA AJI / AFP / NTB
POPULÆRT: Her venter mange på BTS-menyen. Bildet er tatt i storbyen Bogor i Java i Indonesia. Foto: ADITYA AJI / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Det sørkoreanske boybandet BTS har lansert en egen meny, og en rekke indonesiske restauranter så seg nødt til å stenge dørene på grunn av svært høy etterspørsel.

I Jakarta ble 32 restauranter midlertidig stengt på grunn av brudd på helseprotokoller. Restaurantenes sjefer skal ifølge politiet være pålagt å begrense kapasiteten og prøve å unngå at folkemengder samler seg.

- Vi måtte midlertidig stenge fire av seks McDonald's-restauranter her i Semarang i et par dager, sier en representant fra byen, Fajar Purwoto, ifølge AFP.

- Jeg vil ikke at Semarang skal bli en rød sone igjen, sier Purwoto.

Onsdag meldte Indonesia om 7725 nye smittetilfeller, det høyeste smittetallet siden 26. februar, ifølge BBC. Et hopp i smittetilfeller på Indonesias to mest folkerike øyer, Java og Sumatra, bekymrer helseeksperter, skriver CNN.

Beklager

Menyen har vært tilgjengelig i mange land siden mai, men ble lansert i Indonesia på onsdag, skriver australske ABC.

Den består for øvrig av kyllingnuggets, to sauser valgt ut av BTS, pommes frites og cola, i tillegg til at man får tilgang på eksklusivt innhold i McDonald's-appen.