- Sterk bekymring

Landbruks- og matminister Sandra Borch gjorde det klart at hun forventer at kjedene tar sitt samfunnsansvar, da hun sammen med næringsminister Jan Christian Vestre torsdag møtte aktører i dagligvarebransjen.

BEKYMRET: Landbruksminister Sandra Borch (Sp) og Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) møtte i dag parter i dagligvaremarkedet. Foto: Gorm Kallestad / NTB
BEKYMRET: Landbruksminister Sandra Borch (Sp) og Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) møtte i dag parter i dagligvaremarkedet. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Fra regjeringens side uttrykker vi sterk bekymring for de økningene vi har sett i prisene. Derfor har vi hatt møter, sier landbruksminister Sandra Borch.

Hun og næringsminister Jan Christian Vestre har på morgenen i dag hatt en møter med en rekke parter i dagligvaremarkedet. Borch beskriver det som gode møter, men er fremdeles tydelig i sitt krav.

- Vi forventer at kjedene tar sitt samfunnsansvar for den situasjonen vi står i, og ikke øker prisene mer enn nødvendig, sier Borch.

Det siste året har dagligvareprisene skutt i været, og flere store dagligvarekjeder har allerede varslet nye prisøkninger fra 1.februar.

Vestre presenterte samtidig tre nye tiltak:

Regjeringen vil gjennomføre en marginstudie.

- Hvor blir marginene av? Vi hører ulike fortellinger fra uliker deler av næringskjeden. Og det er nok ikke så overraskende. Men vi må få mer kunnskap, sier Vestre.

Det andre tiltaket er at de kommer til å be konkurransetlsynet se nærmere på prissignalisering.

- Det er urovekkende at aktører i markedet gjennom mediene varsler om økning før de skjer. Dette er et marked preget av for lite konkurranse. At aktørere informerer hverandre om hva prisene vil bli gjennom mediene kan grense til ulovlig prissamarbeid, sier Vestre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer