Sterkt Storebrand-resultat

Storebrands konsernresultat endte på 808 millioner kroner i andre kvartal, noe som er en økning på 40 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

FORNØYD: Konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand sier situasjonen i finansmarkedet er i ferd med å normalisere seg etter et turbulent første kvartal. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
FORNØYD: Konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand sier situasjonen i finansmarkedet er i ferd med å normalisere seg etter et turbulent første kvartal. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kommer fram i selskapets kvartalsrapport, som ble lagt fram onsdag. I rapporten melder Storebrand om fortsatt vekst innen sparing og forsikring.

Resultatene i andre kvartal er en betydelig bedring fra konsernresultatet i første kvartal, som endte på minus 334 millioner kroner.

- Situasjonen i det norske og svenske samfunnet og i finansmarkedet i kjølvannet av koronapandemien er i ferd med å normaliseres etter et turbulent første kvartal. Vårt konsernresultat i andre kvartal er sterkt, vi har sterk vekst i vår kjernevirksomhet, god kostnadskontroll og en solid økning i forvaltningskapitalen, sier konsernsjef Odd Arild Grefstad.

Resultatet før skatt økte til 684 millioner kroner i andre kvartal 2020, opp fra 464 millioner kroner i andre kvartal i 2019.

Premieveksten for forsikring økte med 15 prosent i andre kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Veksten innen innskuddspensjon økte med 23 prosent sammenlignet med 2019, til 5,1 milliarder kroner. Konsernet melder også om en vekst på 17 prosent i forvaltningskapitalen i andre kvartal – den er nå på 880 milliarder kroner.

Konsernresultatet for første halvår i 2020 endte på 474 millioner kroner, mot 1,3 milliarder kroner i første halvår i fjor.

Analytikerne hadde på forhånd anslått et konsernresultat på 820 millioner kroner i første kvartal og et resultat før skatt på 703 millioner kroner, ifølge estimater fra Infront for TDN Direkt, skriver E24.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer