Stikk mot rom-rikinger

Prins William retter tilsynelatende kritikk mot noen av verdens rikeste - deriblant Tesla-gründer Elon Musk, som ønsker å sparke i gang romturismen.

KRITISK: I et intervju med BBC retter prins William tilsynelatende kritikk mot noen av verdens rikeste menn. Foto: Pa Photos
KRITISK: I et intervju med BBC retter prins William tilsynelatende kritikk mot noen av verdens rikeste menn. Foto: Pa Photos Vis mer
Publisert

- Vi trenger at noen av verdens beste hjerner konsentrerer seg om å reparere denne planeten, ikke på å prøve og finne vårt neste hjemsted.

Det sa britiske prins William under et BBC-intervju torsdag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Retter kritikk

Med det rettet han tilsynelatende kritikk mot noen av verdens rikeste menn - Amazon-grunnlegger Jeff Bezos, Tesla-gründer Elon Musk og Virgin-sjef Richard Branson. Bezos, Musk og Branson eier selskapene SpaceX, Blue Origin og Virgin Galactic, som ligger i et kappløp om å sparke i gang romturisme som en privat industri.

Intervjuet ble kringkastet dagen etter at skuespiller William Shatner (90), blant annet kjent fra rollen som romkaptein Kirk fra TV-serien «Star Trek», ble historiens eldste person i verdensrommet, skriver CNN.

Shatner reiste dit ingen mann i hans alder har reist før, om bord i et av Blue Origins New Shephard-raketter.

BOIKOTT: Miljøforkjemper Gunhild Stordalen sier hun blir forbanna når hun ser hva som er på restaurant-menyen. Video: Instagram/gunhild_stordalen og NTB/Scanpix. Reporter: Magnus Paus. Vis mer

Mangemilliardæren bak New Shepard-raketten, Jeff Bezos, tok selv en tur til verdensrommet i sommer. Det samme gjorde Richard Branson, takket være et ikonisk fly hans eget selskap har utviklet, ifølge CNN.

Spørsmål om utslipp

I intervjuet som ble gjort i forbindelse med en podkast-episode uttrykker prinsen bekymring for miljøpåvirkningen av romturisme, og la til at det måtte stilles spørsmål om karbonutslippet ved romfart.

Prins William, som selv er trebarnsfar, understreker i intervjuet sitt ønske om at hans barn, og framtidige generasjoner, ikke skal måtte bekymre seg for å reparere jorda.

- Det ville vært en absolutt krise, sa han, og pekte på en stigende trend av unge mennesker med «klimaangst», ifølge BBC.

- Framtida er i grunn truet til enhver tid, la han til.

Prins William kunne også fortelle at hans far, prins Charles, er svært opptatt av klima.

- Han snakket om klimaendringer veldig tidlig, før mange tenkte at det var et tema, fortalte han.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer