Stikk mot rom-rikinger

Prins William retter tilsynelatende kritikk mot noen av verdens rikeste - deriblant Tesla-gründer Elon Musk, som ønsker å sparke i gang romturismen.

KRITISK: I et intervju med BBC retter prins William tilsynelatende kritikk mot noen av verdens rikeste menn. Foto: Pa Photos
KRITISK: I et intervju med BBC retter prins William tilsynelatende kritikk mot noen av verdens rikeste menn. Foto: Pa Photos Vis mer
Publisert

- Vi trenger at noen av verdens beste hjerner konsentrerer seg om å reparere denne planeten, ikke på å prøve og finne vårt neste hjemsted.

Det sa britiske prins William under et BBC-intervju torsdag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Retter kritikk

Med det rettet han tilsynelatende kritikk mot noen av verdens rikeste menn - Amazon-grunnlegger Jeff Bezos, Tesla-gründer Elon Musk og Virgin-sjef Richard Branson. Bezos, Musk og Branson eier selskapene SpaceX, Blue Origin og Virgin Galactic, som ligger i et kappløp om å sparke i gang romturisme som en privat industri.

Intervjuet ble kringkastet dagen etter at skuespiller William Shatner (90), blant annet kjent fra rollen som romkaptein Kirk fra TV-serien «Star Trek», ble historiens eldste person i verdensrommet, skriver CNN.

Shatner reiste dit ingen mann i hans alder har reist før, om bord i et av Blue Origins New Shephard-raketter.

Mangemilliardæren bak New Shepard-raketten, Jeff Bezos, tok selv en tur til verdensrommet i sommer. Det samme gjorde Richard Branson, takket være et ikonisk fly hans eget selskap har utviklet, ifølge CNN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer