Stjal vin for millioner: - Et uerstattelig tap

Spektakulært innbrudd på Michelin-restaurant.

INNHOGG I VINKJELLEREN: Tyven fikk holde på uforstyrret i over en time og plukket med seg viner for over en million kroner. Foto: Fra Formel B, gjengitt med tillatelse
INNHOGG I VINKJELLEREN: Tyven fikk holde på uforstyrret i over en time og plukket med seg viner for over en million kroner. Foto: Fra Formel B, gjengitt med tillatelse Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til søndag brøt frekke tyver seg inn i den danske Michelin-restauranten Formel B i København, melder danske Ekstra Bladet.

Tjuvradden stakk av med noen av verdens dyreste viner, blant annet fire flasker som alle koster mer enn 100 000 danske kroner. Dette tilsvarer mer enn 135 000 norske kroner flaska, med dagens kurs.

- Uerstattelig tap

Rune Jochumsen, en av restaurantens to eiere, forteller avisa at tyvene kom seg inn ved å slå hull i veggen til vinkjelleren fra naboeiendommen.

- Det er snakk om et hull på en halv ganger en halv meter. Akkurat så stort at en liten person kan krype inn, sier Jochumsen til Ekstra Bladet.

Vel inne har tyvene kunnet plukke med seg de vinene de ville ha, og det tyder på at tyvene har visst hva de har vært ute etter.

Ikke bare har de stukket av med noen av verdens dyreste viner, men også vin som er bortimot umulig å erstatte.

- Dette er vin som aldri kan skaffes igjen til noenlunde normale priser. Det er meget dyre samleobjekter, forteller Jochumsen.

- Jeg er gråteferdig. Det er et uerstattelig tap. Vi har hatt restauranten i 18 år. Og disse flaskene er som dyrebare babyer for oss, forteller han når vi ringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer