Stjal vin for millioner: - Et uerstattelig tap

Spektakulært innbrudd på Michelin-restaurant.

INNHOGG I VINKJELLEREN: Tyven fikk holde på uforstyrret i over en time og plukket med seg viner for over en million kroner. Foto: Fra Formel B, gjengitt med tillatelse
INNHOGG I VINKJELLEREN: Tyven fikk holde på uforstyrret i over en time og plukket med seg viner for over en million kroner. Foto: Fra Formel B, gjengitt med tillatelse Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til søndag brøt frekke tyver seg inn i den danske Michelin-restauranten Formel B i København, melder danske Ekstra Bladet.

Tjuvradden stakk av med noen av verdens dyreste viner, blant annet fire flasker som alle koster mer enn 100 000 danske kroner. Dette tilsvarer mer enn 135 000 norske kroner flaska, med dagens kurs.

- Uerstattelig tap

Rune Jochumsen, en av restaurantens to eiere, forteller avisa at tyvene kom seg inn ved å slå hull i veggen til vinkjelleren fra naboeiendommen.

- Det er snakk om et hull på en halv ganger en halv meter. Akkurat så stort at en liten person kan krype inn, sier Jochumsen til Ekstra Bladet.

Vel inne har tyvene kunnet plukke med seg de vinene de ville ha, og det tyder på at tyvene har visst hva de har vært ute etter.

Ikke bare har de stukket av med noen av verdens dyreste viner, men også vin som er bortimot umulig å erstatte.

- Dette er vin som aldri kan skaffes igjen til noenlunde normale priser. Det er meget dyre samleobjekter, forteller Jochumsen.

- Jeg er gråteferdig. Det er et uerstattelig tap. Vi har hatt restauranten i 18 år. Og disse flaskene er som dyrebare babyer for oss, forteller han når vi ringer.

- Slike viner er viktige for en restaurant som våre. Da kan vi tilby spesielle gjester noe helt eksklusivt.

- Det dreier seg om ca. 50 flasker. For oss er det åpenbart at tyven har visst hva han driver med. Han har nøye valgt ut de dyreste flaskene. Langt billigere viner har han latt være, forteller Jochumsen.

Vin for over 1,5 millioner

- Hvor mange penger er det snakk om?

- Vi har ennå ikke regnet ut nøyaktig hvor mye det er snakk om av verdier, men det dreier seg om minst 1,5 millioner kroner, sier han og understreker at innbruddet er meget profesjonelt utført.

- Dette er ikke et tilfeldig innbrudd, men snarere godt organisert. Vi har tyven på kamera og han holdt på i over en time. Dessverre kan vi ikke identifisere den svartkledde mannen nærmere. Men politiet har fått bildene.

- Kan dere få pengene tilbake?

- Det blir jo en forsikringssak, men dette er ikke enkelt. Forskjellen på innkjøpsprisen og verdien i dag er helt crazy. Tyven har fått med seg samlerobjekt som er like attraktive i Norden som i Kina.

Han mer enn antyder at det kan være snakk om et bestillingstyveri.

De dyreste vinene som ble stjålet er:

• 2014 Romanée-Saint-Vivant, Grand Cru, Domaine Leroy

• 2014 Romanée-Conti, Grand Cru, Domaine de la Romanée-Conti

• 2017 La Romanée, Grand Cru, Domaineb du Comte Liger-Belair

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer