Nicolai Tangen:

- Stjeler pengene våre

Oljefondsjefen med klar tale til selskapene norske oljepenger investeres i.

STRAMMER OPP: Oljefondsjef Nicolai Tangen varsler et strengere og strammere oljefond framover. Foto: Victoria Klesty / Reuters / NTB
STRAMMER OPP: Oljefondsjef Nicolai Tangen varsler et strengere og strammere oljefond framover. Foto: Victoria Klesty / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oljefondsjef Nicolai Tangen er på plass under det årlige Verdens økonomiske forum i Davos, Sveits. I et intervju med E24 kritiserer han saftige lederlønninger i selskaper hvor norske oljepenger er investert.

- I mange tilfeller stjeler toppledelsen pengene våre i fullt dagslys. Det er ikke alltid samsvar mellom utviklingen i verdiskapingen i selskapene og det ledelsen får betalt, sier han til avisa.

Tangen sier videre at Oljefondet nå skal være strengere i stemmegivning og fremme egne forslag på selskapenes generalforsamlinger.

Tangen har også skrevet et debattinnlegg i Financial Times med samme budskap.

Her skriver han også at Oljefondet vil be selskaper om å «skjerpe seg» når det gjelder miljø.

«Vi kommer i større grad til å holde styrer ansvarlige. Våre høyere forventninger ble reflektert allerede i vår stemmepraksis i 2022. I framtida vil vi stemme mot styremedlemmer dersom vi ser vesentlig svikt i å avsløre, administrere eller overvåke klimarisiko», lyder oljefondsjefens strenge beskjed.

Tangen tar også opp økte levekostnader, og mener det er ikke er bærekraftig å skru opp lederlønninger når den gjennomsnittlige lønna ligger langt etter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer