Michelin:

Stjernekokk «åpner» i Norge

Lørdag stenger Michel Roux Jr. dørene på ikoniske La Gavroche i London. Nå satser han på cruise i Norge.

TIL SJØS: Michel Roux Jr. stenger restauranten La Gavroche etter 56 år. Nå skal han servere mat til cruiseturister i Norge. Foto: Shutterstock / NTB
TIL SJØS: Michel Roux Jr. stenger restauranten La Gavroche etter 56 år. Nå skal han servere mat til cruiseturister i Norge. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

I 1967 åpnet brødrene Albert og Michel Roux dørene på La Gavroche i fasjonable Mayfair i London.

Siden har restauranten, der blant andre stjernekokker som Gordon Ramsay og Marcus Wareing har jobbet, kunnet smykke seg med to stjerner i den prestisjefulle Michelin-guiden.

Nå er det imidlertid slutt. Lørdag stenger dørene på La Gavroche for godt, skriver The Guardian.

Inspirert av Norge

Innehaver Michel Roux Jr. har oppgitt at han vil bruke mer tid med familien, men også andre forretningsplaner - blant i Norge.

For i juni åpner han La Gavroche-filialer på cruiseskipene «Queen Anne» og «Queen Mary 2», som begge seiler langs norskekysten.

GIGANTISK: «Queen Mary 2», her avbildet til kai i Oslo, er blant verdens største cruiseskip. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
GIGANTISK: «Queen Mary 2», her avbildet til kai i Oslo, er blant verdens største cruiseskip. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Prisnivået er foreløpig uklart, men ifølge The Guardian koster en tur med «Queen Mary 2» til Hardangerfjorden med avgang 2. juni 949 pund - om lag 12 500 kroner - per person.

Ifølge Roux selv vil han la seg inspirere av det norske kjøkken når han nå tar kokkeferdighetene sine til sjøs.

- Den kulinariske arven i Norge er et lappeteppe av smaker, sier han.

PÅ TV: Michel Roux Jr. har deltatt i en rekke matprogrammer på britisk TV. Her fra BBCs «The Good Food
PÅ TV: Michel Roux Jr. har deltatt i en rekke matprogrammer på britisk TV. Her fra BBCs «The Good Food Vis mer

- Kulturrike opplevelser

Rederiet Cunard er, ikke uventet, fornøyd med «signeringen».

- Akkurat som Michel setter standarden for god mat, setter vi i Cunard standarden for luksuriøse havreiser. Hans innovative tilnærming til å feire tradisjonell norsk mat, er i tråd med vår dedikasjon til å tilby gjestene uforglemmelige, kulturrike opplevelser, sier Katie McAlister, president i rederiet.

La Gavroche var for øvrig en av de første britiske restaurantene som fikk en stjerne i Michelin-guiden, i 1974.