Danmark

Stjernekokk i sorg

Kokken René Redzepi, som er en av dem som startet opp den prisvinnende restauranten Noma, er i sorg etter at tidligere kollega og mentor Kim Rossen har gått bort. Han ble 49 år gammel.

I SORG: Kokken René Redzepi deler et innlegg på Instagram der han hyller sin tidligere mentor. Foto: Thibault Savary / AFP/NTB
I SORG: Kokken René Redzepi deler et innlegg på Instagram der han hyller sin tidligere mentor. Foto: Thibault Savary / AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den danske kokken, Kim Rossen, som blant annet sto bak Michelin-restauranten Relæ, Noma og pizzarestauranten Bæst, døde fredag.

Han ble 49 år gammel.

Rossen døde av kreft etter å ha vært syk i en lengre periode.

Det bekrefter René Redzepi, som var medstifter av restauranten Noma, på Instagram.

Der beskriver han hvordan Rossen var med fra starten av Noma, og hvordan han var en viktig brikke i jakten på å bli en suksessfull restaurant.

Stor suksess

Rossen forlot Noma i 2010 for å åpne restauranten Relæ på Nørrebro i København med kokken Christian Puglisi.

I 2016 kom Relæ som nummer 40 på listen over verdens 50 beste restauranter, og siden har den danske kokken også åpnet bakeriet Mirabelle, restauranten Manfreds og pizzarestauranten Bæst.

På kort tid har Bæst blitt så anerkjent for sine pizzaer at de blir regnet som blant de beste pizzaene i verden. Det førte blant annet til at USAs tidligere president, Barack Obama, tok turen innom restauranten da han var i København sommeren 2022.

- Veldig trist

Søren Frank, matanmelder for den danske avisa Berlingske, sier til danske TV 2 at selv om Kim Rossen ikke er blant de mest kjente navnene på den danske matscene, har han vært en viktig figur for utvikling i bransjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.