Danmark

Stjernekokk i sorg

Kokken René Redzepi, som er en av dem som startet opp den prisvinnende restauranten Noma, er i sorg etter at tidligere kollega og mentor Kim Rossen har gått bort. Han ble 49 år gammel.

I SORG: Kokken René Redzepi deler et innlegg på Instagram der han hyller sin tidligere mentor. Foto: Thibault Savary / AFP/NTB
I SORG: Kokken René Redzepi deler et innlegg på Instagram der han hyller sin tidligere mentor. Foto: Thibault Savary / AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den danske kokken, Kim Rossen, som blant annet sto bak Michelin-restauranten Relæ, Noma og pizzarestauranten Bæst, døde fredag.

Han ble 49 år gammel.

Rossen døde av kreft etter å ha vært syk i en lengre periode.

Det bekrefter René Redzepi, som var medstifter av restauranten Noma, på Instagram.

Der beskriver han hvordan Rossen var med fra starten av Noma, og hvordan han var en viktig brikke i jakten på å bli en suksessfull restaurant.

Stor suksess

Rossen forlot Noma i 2010 for å åpne restauranten Relæ på Nørrebro i København med kokken Christian Puglisi.

I 2016 kom Relæ som nummer 40 på listen over verdens 50 beste restauranter, og siden har den danske kokken også åpnet bakeriet Mirabelle, restauranten Manfreds og pizzarestauranten Bæst.

På kort tid har Bæst blitt så anerkjent for sine pizzaer at de blir regnet som blant de beste pizzaene i verden. Det førte blant annet til at USAs tidligere president, Barack Obama, tok turen innom restauranten da han var i København sommeren 2022.

- Veldig trist

Søren Frank, matanmelder for den danske avisa Berlingske, sier til danske TV 2 at selv om Kim Rossen ikke er blant de mest kjente navnene på den danske matscene, har han vært en viktig figur for utvikling i bransjen.

- Han har vært en stor del av utviklingen vi har sett her hjemme de siste 15-20 åra, hvor han både har vært en del av den opprinnelige, harde kjernen på Noma, og han har seinere vært med på å skape flere suksesser.

Frank legger til at den danske kokken har gjort et stort inntrykk på mange mennesker.

- Det kan man se etter de mange minnene som har blitt delt om ham på sosiale medier. Det er derfor også veldig trist at han har gått bort i en så ung alder, sier matanmelderen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer