Den prisvinnende kokken Daniel Humm åpnet restauranten «Davies and Brook restaurant» på det prestisjefylte hotellet Claridge's i Mayfair i London i 2019.
Restauranten har fått én stjerne i Michelin-guiden, men nå er samarbeidet over etter bare to år. Humm har annonsert at han slutter.
Uenige
Årsaken skal være at restauranten nekter ham å servere en meny som er utelukkende plantebasert, skriver CNN.
I en uttalelse på hotellets Twitter-side takker de Humm for restauranten han har skapt på Mayfair-hotellet.
- Vi forstår og respekterer den kulinariske retningen Daniel ønsker å følge, og introdusere London for. Men det er ikke veien vi ønsker å ta for øyeblikket. Derfor må vi dessverre oppløse samarbeidet. Daniel har vært en venn av hotellet i mange år, og vi ønsker ham lykke til videre med sin nye visjon, skriver hotellet.
Han vil styre kjøkkenet på restauranten ut 2021, så er det slutt, melder restauranten.
- Aldri vært tydeligere
Sveitsiske Humm eier også Eleven Madison Park i New York. Tidligere i år offentliggjorde de at de gikk over til en plantebasert meny. Bakgrunnen er at kokken ønsker å få ned kjøttforbruket, og stå for mer bærekraftige matvarer.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger