Daniel Humm

Stjernekokk slutter i protest

Mesterkokken ville gjøre drastisk endring.

STJERNEKOKK: Daniel Humm avbildet i Las Vegas i 2019. Foto: NTB
STJERNEKOKK: Daniel Humm avbildet i Las Vegas i 2019. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Den prisvinnende kokken Daniel Humm åpnet restauranten «Davies and Brook restaurant» på det prestisjefylte hotellet Claridge's i Mayfair i London i 2019.

Restauranten har fått én stjerne i Michelin-guiden, men nå er samarbeidet over etter bare to år. Humm har annonsert at han slutter.

Uenige

Årsaken skal være at restauranten nekter ham å servere en meny som er utelukkende plantebasert, skriver CNN.

I en uttalelse på hotellets Twitter-side takker de Humm for restauranten han har skapt på Mayfair-hotellet.

- Vi forstår og respekterer den kulinariske retningen Daniel ønsker å følge, og introdusere London for. Men det er ikke veien vi ønsker å ta for øyeblikket. Derfor må vi dessverre oppløse samarbeidet. Daniel har vært en venn av hotellet i mange år, og vi ønsker ham lykke til videre med sin nye visjon, skriver hotellet.

Han vil styre kjøkkenet på restauranten ut 2021, så er det slutt, melder restauranten.

SER DU FORSKJELLEN? Tidligere landbruks- og matminister Bård Hoksrud skjelte ut IKEAs nye vegetarboller. Vi fikk ham til å teste bollene selv. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer

- Aldri vært tydeligere

Sveitsiske Humm eier også Eleven Madison Park i New York. Tidligere i år offentliggjorde de at de gikk over til en plantebasert meny. Bakgrunnen er at kokken ønsker å få ned kjøttforbruket, og stå for mer bærekraftige matvarer.

Endringen ble ikke tatt godt imot av matkritikere, skriver CNN.

- Det er den beste matlaginga vi har gjort, hevdet derimot Humm selv ovenfor CNN.

- De siste 18 månedene har jeg tenkt mye, og det har aldri vært tydeligere at verden er i forandring, og vi må forandre oss med den, har kokken sagt ifølge CNN.

Humm har fått en flere utmerkelser for sine kokkekunster, og mottatt en rekke Michelin-stjerner på sine restauranter. Han har også gitt ut flere bøker.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer