Hôtel du Palais

Stjernekokk sparket etter skandalevideo

Kjøkkensjefen ved det historiske hotellet har mistet jobben etter at en ansatt angivelig ble bundet fast naken til en stol ved restauranten.

HISTORISK: Kjøkkensjefen ved den historiske restauranten har nå mistet jobben, men avviser alle anklagene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HISTORISK: Kjøkkensjefen ved den historiske restauranten har nå mistet jobben, men avviser alle anklagene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Biarritz i det sørøstlige Frankrike ligger det ikoniske luksushotellet Hôtel du Palais. Femstjernershotellet ble bygget på 1800-tallet som sommerresidens for keiser Napoleon og oser dermed av historie og eleganse.

En video fra hotellets restaurant har derimot fått flere til å sette spørsmålstegn ved arbeidsmiljøet ved restauranten.

Nå har den kjente kjøkkensjefen, som tidligere har blitt tildelt Michelin-stjerne, ved hotellets restaurant fått sparken.

Samtidig har det blitt åpnet etterforskning da det er mistanke om både vold og seksuelle overgrep.

Bundet fast

Det melder det lokale mediet Sud-Ouest, som har kunne avslørt detaljer om det rystende arbeidsmiljøet etter at det ble kjent at stjernekokken måtte tre av.

Vitner har fortalt at det skal ha vært en hendelse fra 2. desember i år som var utløsende årsak for oppsigelsen.

Mens omtrent 30 ansatte jobbet på kjøkkenet skal en nyansatt ung kjøkkenmedarbeider blitt bundet fast naken til en stol foran de andre ansatte i flere timer.

Den unge mannen skal ha hatt et eple stappet inn i munnen og ei gulrot i endeåpningen.

- Målrettet angrep

Det hele var angivelig en form for ydmykende innvielsesritual, og videoer av seansen skal seinere ha blitt spredt på sosiale medier.

Stjernekokken selv avviser derimot alle anklagene og hevder det foregår et målrettet angrep mot ham og hans ære.

- Jeg vil formelt avvise alle anklager mot meg fra flere medier og si at det som beskrives på ingen måte reflekterer virkeligheter, skal han ha sagt til Sud-Ouest.

De angivelige videoen skal være fjernet og etterforsket av politiet.

Overfor The Guardian bekrefter talsperson for Hyatt-gruppa, som eier hotellet, at kjøkkensjefen ikke lenger er ansatt ved hotellet etter en «bekymringsfull hendelse på hotellet».