- Stoler ikke på regjeringen

Oljeservicegründer Ståle Kyllingstad har to bønner til regjeringen: Få opp alt av olje og gass fra norsk sokkel til et Europa i nød og sats på havvind. Men Ap/Sp-regjeringen har skuffet ham stort.

SKUFFET: Ståle Kyllingstad er skuffet over at regjeringen endret oljeskattepakken og økte skattene i høst. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet
SKUFFET: Ståle Kyllingstad er skuffet over at regjeringen endret oljeskattepakken og økte skattene i høst. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Publisert

SANDEFJORD (Dagbladet): - Jeg stolte på det norske styringssystemet fram til i høst. Men så kom det overraskelser, både med endring i oljeskattepakken og økt arbeidsgiveravgift på lønninger over 750 000. Nå er jeg skeptisk og stoler ikke lenger på myndighetene slik jeg gjorde før, sier Ståle Kyllingstad til Dagbladet.

Kyllingstad er gründer og konserndirektør i IKM Gruppen som sysselsetter 3000 mennesker og som omsetter for over fem milliarder kroner.

Han mener altså at regjeringen har skapt en helt ny usikkerhet for norsk petroleumsbransje.

- Få opp alt

Som en av nøkkelpersonene innen leverandørindustrien til offshoreindustrien i Norge, har han klare tanker om både rammebetingelser og hva som kreves i åra framover.

Det viktigste for Norge framover er å holde tempoet så høyt som mulig på sokkelen, ifølge gründeren.

- Norge må levere så mange hydrokarboner som vi kan til Europa. Man kan si Europa har gjort feil ved å legge ned atomkraft og gjøre seg avhengig av gass, men Europa er nå i stor nød, sier Kyllingstad, som framholder at det vil også Norge tjene på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer