Stoltenberg: - Veldig motivert

- En jobb jeg er veldig motivert for, sier Natos generalsekretær og tidligere statsminister Jens Stoltenberg. Det er nå bekreftet at han søker jobben som ny sentralbanksjef.

SØKER: Jens Stoltenberg er bekreftet som søker til stillingen som ny sentralbanksjef. Foto: John Thys, NTB / AFP
SØKER: Jens Stoltenberg er bekreftet som søker til stillingen som ny sentralbanksjef. Foto: John Thys, NTB / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natos generalsekretær og tidligere statsminister Jens Stoltenberg er blant de 22 personene som har søkt på stillingen som ny sentralbanksjef.

Det framgår av søkerlisten som Finansdepartementet legger fram tirsdag formiddag.

Også visesentralbanksjef Ida Wolden Backe er blant de 22 søkerne.

Hun er av flere trukket fram som en sterk kandidat til jobben.

Stoltenberg sier i en kommentar at dette er en stilling han er veldig motivert for.

Spurt om å søke

Stoltenbergs Nato-jobb i Brussel varer til 1. oktober. Dersom den tidligere Ap-lederen får jobben som ny sjef i Norges Bank, kan han derfor ikke begynne før etter den datoen.

- Jeg ble kontaktet av Finansdepartementet i november med forespørsel om jeg ville vurdere å søke stillingen. Det har jeg nå gjort, og dette er en jobb jeg er veldig motivert for, sier Stoltenberg i en uttalelse sendt via hans pressekontakt til NTB.

Børsen har vært i kontakt med Stoltenbergs pressekontakt Sissel Kruse Larsensom sier at han leder møtet i Natos råd, og derfor ikke tilgjengelig for ytterligere kommentarer nå. Hun viser uttalelsen som er gitt NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.