Stoltenberg: - Veldig motivert

- En jobb jeg er veldig motivert for, sier Natos generalsekretær og tidligere statsminister Jens Stoltenberg. Det er nå bekreftet at han søker jobben som ny sentralbanksjef.

SØKER: Jens Stoltenberg er bekreftet som søker til stillingen som ny sentralbanksjef. Foto: John Thys, NTB / AFP
SØKER: Jens Stoltenberg er bekreftet som søker til stillingen som ny sentralbanksjef. Foto: John Thys, NTB / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natos generalsekretær og tidligere statsminister Jens Stoltenberg er blant de 22 personene som har søkt på stillingen som ny sentralbanksjef.

Det framgår av søkerlisten som Finansdepartementet legger fram tirsdag formiddag.

Også visesentralbanksjef Ida Wolden Backe er blant de 22 søkerne.

Hun er av flere trukket fram som en sterk kandidat til jobben.

Stoltenberg sier i en kommentar at dette er en stilling han er veldig motivert for.

Spurt om å søke

Stoltenbergs Nato-jobb i Brussel varer til 1. oktober. Dersom den tidligere Ap-lederen får jobben som ny sjef i Norges Bank, kan han derfor ikke begynne før etter den datoen.

- Jeg ble kontaktet av Finansdepartementet i november med forespørsel om jeg ville vurdere å søke stillingen. Det har jeg nå gjort, og dette er en jobb jeg er veldig motivert for, sier Stoltenberg i en uttalelse sendt via hans pressekontakt til NTB.

Børsen har vært i kontakt med Stoltenbergs pressekontakt Sissel Kruse Larsensom sier at han leder møtet i Natos råd, og derfor ikke tilgjengelig for ytterligere kommentarer nå. Hun viser uttalelsen som er gitt NTB.

Ikke konflikt

Stoltenberg legger til at Finansdepartementet har avklart at hans bakgrunn som tidligere statsminister og generalsekretær i Nato ikke kommer i konflikt med sentralbankens regler om hvem som kan ha denne stillingen.

- Jeg har klargjort overfor Finansdepartementet at dersom jeg får stillingen, vil det ikke være mulig for meg å tiltre før min periode i Nato utløper 1. oktober 2022.

Stoltenberg var statsminister i Norge fra 2000-2001 og deretter fra 2005 til 2013. Før dette var han blant annet finansminister og energiminister. Han ledet Arbeiderpartiet fra 2002 til 2014.

Stoltenberg ble generalsekretær i Nato 1. oktober 2014.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer