- Stopp opp!

Mandag mottok over 850 ansatte i SalMar permitteringsvarsel. Ordføreren kaller regjeringens arbeid med den mye omtalte lakseskatten for venstrehåndsarbeid.

REAGERER: Ordfører i Frøya kommune, Kristin Furunes Strømskag, er ikke sjokkert over at oppdrettsgiganten SalMar har varslet permittering av over 850 ansatte. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet
REAGERER: Ordfører i Frøya kommune, Kristin Furunes Strømskag, er ikke sjokkert over at oppdrettsgiganten SalMar har varslet permittering av over 850 ansatte. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet Vis mer
Publisert

FRØYA (Børsen): Mandag morgen ble det kjent at oppdrettsselskapet SalMar har sendt ut permitteringsvarsel til 851 ansatte.

Selskapet, som etter fusjonen med NRS er verdens nest største oppdrettsselskap, sysselsetter 23 prosent av de sysselsatte i øykommunen Frøya.

- Det var kanskje ikke overraskende ut fra signalene som næringsaktørene har gitt oss, siden grunnrentebeskatningen ble presentert. Samtidig er det litt sjokkerende. Akkurat nå er vi litt i vantro på Frøya.

Det sier ordfører på Frøya, Kristin Furunes Strømskag (H), til Børsen.

Hun sier det lille lokalsamfunnet vil bli sterkt påvirket av de varslede permitteringene.

- Det er det samme som at 30 000 i Trondheim skulle fått permitteringsvarsel.

Lakseskatt

Selv sier selskapet at permitteringene i hovedsak skyldes at regjeringens forslag til ny lakseskatt har «ødelagt markedet for langsiktige fastpriskontrakter».

- Vi som kjenner næringa litt, vet at en laks ikke bare er en laks, men at det er mange ulike kvaliteter. Det å sette skattegrunnlaget til en normpris vil slå helt uheldig ut, mener Strømskag, før hun videre sier:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer