Stopper Ikea-planer

Regjeringen stanser Ikeas varehusplaner på Vestby-åker.

Foto: Yves Herman / Reuters / NTB
Foto: Yves Herman / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kommunal- og distriktsdepartementet har i dag vedtatt et midlertidig bygge- og deleforbud for Delijordet i Vestby kommune, opplyser Regjeringen i en pressemelding torsdag.

Ikea skal i teorien opprette et nytt varehus på området, men planene kan virke til å svinne hen.

Dette er fordi Vestby kommune ingangsatte en prosess, hvor det ble foreslått at Delijordet skulle tilbakeføres til landbruks-, natur-, og friluftsmål. Med andre ord: ikke et Ikea-varehus.

ANMELDES: En pornografisk video av en kvinne på en Ikea i Kina har gått viralt på nettet. Video: Pornhub. Vis mer

Det er ikke et endelig vedtak. Arealet er fortsatt avsatt til forretningsmål, men statsforvalteren i Oslo og Viken mener at en tilbakeføring står til «nasjonale mål og interesser».

Kommunal- og distriktsdepartementet uttaler at de skal gjøre en vurdering.

- Vi har akkurat sett regjeringens beslutning om å innføre et midlertidig bygge- og deleforbud på vår tomt i Vestby. Dette mener vi er uheldig, all den tid vi gjennom hele prosessen har vært tydelige på at premisset for bygging er at den verdifulle matjorden skal sikres ved å flytte den til et egnet sted, sier pressevakt i Ikea, Joachim Dagenborg, til Børsen.

- Vi mener det er mulig å ivareta matjorden og samtidig bygge et handelssenter som bidrar til økonomisk vekst og nye arbeidsplasser i Vestby kommune. En forutsetning for langsiktige større investeringer i Norge er forutsigbare rammebetingelser, noe vi opplever som krevende i denne saken, fortsetter han.

Dagenborg sier videre at Ikea nå skal gå nøye gjennom regjeringens vedtak, og vurdere hva dette innebærer for prosjektet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer