Stopper Kina-flygninger

Flere flyselskap stopper alle sine direktefly til Kina på grunn av frykt for «demon-viruset». SAS stopper ikke sine flygninger.

STOPPER: En pilot i et fly på flyplassen i Wuhan i Kina, episenteret for Wuhan-viruset, tirsdag. Flere flyselskap stopper nå alle sine direktefly til Kina som følge av utbruddet av den dødelige varianten av coronaviruset som er påvist i landet. Foto: Cheng Min/Xinhua/ AP/ NTB scanpix
STOPPER: En pilot i et fly på flyplassen i Wuhan i Kina, episenteret for Wuhan-viruset, tirsdag. Flere flyselskap stopper nå alle sine direktefly til Kina som følge av utbruddet av den dødelige varianten av coronaviruset som er påvist i landet. Foto: Cheng Min/Xinhua/ AP/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

Flyselskapene British Airways og Lion Air innstiller alle flyavganger til og fra byer i Kina som følge av Wuhan-viruset.

– Vi har innstilt alle flygninger til og fra fastlandet med umiddelbar virkning som følge av advarselen fra det britiske utenriksdepartementet mot alle ikke-nødvendige reiser, sier British Airways (BA) i en uttalelse onsdag morgen.

Avgjørelsen kommer etter at antall smittede av coronaviruset oversteg antall SARS-smittede.

Reiserådet omfatter ikke Hongkong eller den tidligere portugisiske kolonien Macao.

BA flyr daglig fra Londons Heathrow-flyplass til Shanghai og Beijing, og alle flygninger til disse byene er strøket fra selskapets nettsider til og med mars.

Samtidig opplyser indonesiske Lion Air Group, Sørøst-Asias største flyselskap målt i størrelsen på flåten, at alle flygninger til Kina innstilles fra 1. februar. Tiltaket gjelder inntil videre og vil ramme flygninger på ruter til 15 kinesiske byer, opplyser en talsmann for selskapet.

Stopper fly til Europa

Onsdag sier også russiske Ural Airlines, som har base i Jekaterinburg, at flere flygninger til Europa er innstilt resten av vinteren som følge av virusutbruddet. De aktuelle flygningene til München, Paris og Roma var populære blant kinesiske turistgrupper. Myndighetene i Kina har innført forbud mot gruppereiser både innenlands og utenlands.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer