Regjeringen griper inn:

Stopper Oslo-streiken

Hjemmesykepleiere i streik skapte fare for liv og helse, mener Helsetilsynet. Streiken er nå over etter at regjeringen grep inn med tvungen lønnsnemnd.

GRIPER INN: Torbjørn Røe Isaksen (H) arbeids- og sosialminister stanser Oslo-streiken med tvungen lønnsnemnd. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
GRIPER INN: Torbjørn Røe Isaksen (H) arbeids- og sosialminister stanser Oslo-streiken med tvungen lønnsnemnd. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokken 17 mandag ettermiddag innkalte arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen partene i Unio-streiken i Oslo inn til møte. Det er hovedsaklig lærere, men også sykepleiere, fysioterapeuter, ergoterapeuter og bibliotekarer som har streiket.Mye tydet på at det gikk mot tvungen lønnsnemnd, og etter en time var det klart: Regjeringen griper inn og stanser streiken i hovedstaden.

Måtte gripe inn

Årsaken til at regjeringen griper inn er at streikende sykepleiere i hjemmetjenesten kan skape fare for liv og helse.

– Statens helsetilsyn mener det kan oppstå en situasjon hvor pasienter ikke vil få nødvendig helsehjelp som administrering av insulin, intravenøs behandling og annen medisinering og stell av stomi og stell av sår. Når partene ikke finner en løsning på en så alvorlig situasjon, har jeg ikke annet valg enn å gripe inn, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i en pressemelding.

Det var i bydel Nordre Aker at administrasjonen meldte om at 14 av totalt 30 sykepleiere som skulle på vakt i hjemmetjenesten var tatt ut i streik. Bydelen søkte om dispensasjon, men fikk det kun for én av dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.