Stoppet puppe-stunt

I februar postet Adidas en sports-BH-reklame med et bildegalleri av 25 par med pupper. Nå har kampanjen blitt tatt ned i Storbritannia.

REKLAME: Adidas valgte å reklamere for sin nye sports-BH-kolleksjon i februar med et galleri av 25 nakne par med kvinnebryster. Foto: Adidas/Twitter
REKLAME: Adidas valgte å reklamere for sin nye sports-BH-kolleksjon i februar med et galleri av 25 nakne par med kvinnebryster. Foto: Adidas/Twitter Vis mer
Publisert

I februar valgte Adidas å reklamere for sin nye kolleksjon med sports-BH-er ved å poste et bilde av 25 par med pupper på Twitter, i alle former og fasonger. Bildet ble også brukt i to reklameplakater i Storbritannia.

På bildet til kampanjen ble det ikke vist en eneste sports-BH, noe som har skapt sterke reaksjoner.

Nå har kampanjen blitt gjort ulovlig i Storbritannia for å vise eksplisitt nakenhet. Det skriver BBC News.

Det britiske medietilsynet, The Advertising Standards Agency (ASA), begrunner avgjørelsen med at reklamen kan framstå som støtende.

Står for budskapet

En talsperson for Adidas UK sier til BBC at de fortsatt står stolt bak budskapet i kampanjen.

Sportsmerket tvitret bildet i en Twitter-melding med slagordet #SupportisEverything, eller «støtte er alt», i februar.

- Vi tror på at kvinners bryster i alle former og fasonger fortjener støtte og komfort. Derfor har vår nye sports-BH 43 forskjellige modeller, så alle kan finne en som passer for dem, skriver Adidas i Twitter-meldingen.

På de to reklameplakatene, som viste bilde av 64 par med kvinnelige bryster, sto det: «Grunnen til at vi ikke bare lagde én ny sports-BH».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer