Coronajuks-razzia nå

Stor Økokrim-razzia mot corona-juks

Økokrim har de to siste dagene gjennomført en omfattende aksjon mot mistenkte coronastøtte-juksere. De har pågrepet fire personer og siktet dem for heleri og grovt bedrageri.

INTENS JAKT: Økokrim jakter nå på corona-juksere. Her fra en aksjon i dag. Foto og video: Bjørn Langsem og Gunnar Thorenfeldt. Redigering: Øystein Sæthre og Emilie Rydning. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Økokrim aksjonerte i går og i dag mot en rekke personer og adresser i Oslo-området. De arresterte og siktet en rekke personer for bedrag med coronastøtte.

- Økokrim har pågrepet fire personer. De er siktet for ulike grove helerier, og en av dem er også siktet for grovt bedrageri av Nav. De er pågrepet fordi det foreligger bevisforspillelsesfare, sier politiadvokat i Økokrim, Daniel Sollie, til Dagbladets finansnettsted Børsen.

Etter det Dagbladet erfarer, er personene en del av et nettverk som skal ha misbrukt den såkalte lønnskompensasjonsordningen.

Dagbladet var til stede i går da seks politimenn tok seg inn i en privatleilighet i Groruddalen i Oslo. Et par timer seinere bar de ut en rekke esker med beslag, og to personer ble ført ut til politibiler og tatt med til sentrum for avhør.

Fredag aksjonerte Økokrim mot enda en privatleilighet i Oslo, og mot et næringslokale.

Mistenkt million-bedrageri

- Vi kan av hensyn til etterforskingen ikke kommentere hvilke beløp det er snakk om, utover at både heleriene og bedrageriet de er siktet for, er å anse som grove. Av samme grunn kan vi heller ikke gi ytterligere opplysninger fra etterforskingen på nåværende tidspunkt, sier Sollie til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer